Herstrit door de mooie omgeving van Aalten.
Herstrit door de mooie omgeving van Aalten. (Foto: G. Olthof)

Herfstrit voor ruiters en koetsiers door Miste en Woold

Aalten - Op zaterdag 27 oktober wordt, ter afsluiting van het drukke buitenseizoen, de jaarlijkse herfstrit georganiseerd door de Paardensportvereniging Aalten.

Zowel koetsiers als ruiters zijn van harte welkom om mee te doen. De rit is ongeveer 20 kilometer lang en voert voornamelijk over zandpaden en B wegen. Dit keer richting Miste en Woold.

De organisatie probeert elk jaar opnieuw een afwisselende route aan te bieden langs de fraaiste plekjes van de Oost Achterhoek, zo veel mogelijk over onverharde wegen. Genieten van de natuur met haar mooie herfstkleuren op je paard of op de bok van je koets. Bij het oversteken van een drukke weg is begeleiding aanwezig.

De start is dit jaar bij de familie Luiten aan de Haartseweg 14 in Aalten, er kan vertrokken worden tussen tien en elf uur ’s morgens. De kosten zijn 8,50 euro. Als er mensen zijn die mee willen fietsen als begeleider, dan kan dit natuurlijk.

Voor het vertrek staat er koffie klaar, onderweg zijn er een drietal stops gepland, ’s morgens een ‘appelstop’, rond het middaguur een iets langere pauze waarbij de deelnemers een broodje en een drankje kunnen nuttigen en ’s middags kan men nog even pauzeren met wat lekkers. Na de herfstrit staat de traditionele kop soep klaar en voor de paarden en pony’s is er een wortel! De organisatie hoopt dat zij veel deelnemers uit de hele regio mogen verwelkomen bij deze laatste buitenactiviteit van het jaar van de Paardensportvereniging Aalten.

Belangstellenden kunnen zich opgeven tot uiterlijk donderdag 25 oktober 18.00 uur bij: B. Aalbers via de mail: bea8@kpnmail.nl.

Meer berichten