Tweede Dinxperwicker Kerststaltentoonstelling

Van vrijdag 7 tot 21 december organiseert Rosi Tuente, in samenwerking met firma Raumausstattung Scheer uit Suderwick, Jacqueline’s Fietstassen en Lederwaren uit Dinxperlo en Wilma’s Dierenshop uit Dinxperlo de tweede editie van de internationale Dinxperwickse kerststaltentoonstelling. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van het KRAKE-project (Krachtige Kernen), dat samenwerking over de grens versterkt.

Dinxperlo - De grote diversiteit aan kerststallen tijdens de eerste editie van vorig jaar leverde positieve reacties van de bezoekers op. Hetzelfde concept wordt dit jaar dan ook gehandhaafd. Zo wordt deze editie een zoekspel in de tentoonstelling verwerkt. Onder de deelnemers van het spel worden prijzen verloot.

Er hebben zich al enkele exposanten aangemeld, maar er wordt nog gezocht naar verdere uitbreiding van het kerststalaanbod. De organisatie zoekt:

* Particuliere kerststalbezitters en -bouwers (zoals ook schoolkinderen en -klassen), die hun kerststal van vrijdag 7 december tot vrijdag 21 december beschikbaar stellen. De kerststallen mogen langer blijven staan, maar de organisatie wil de mogelijkheid voor exposanten openhouden om hun stal thuis op te bouwen voor de kerstdagen. Bij interesse wordt gevraagd op een kartonnen bord bezoekersinformatie te vermelden, bijvoorbeeld leeftijd, materiaal, eigenaar, oorsprong, voorgeschiedenis en andere bijzonderheden.

* Ondernemers en openbare instellingen (kerken, verzorgingstehuizen, dorpshuizen, etc.), die van vrijdag 7 december tot vrijdag 21 december een gedeelte van hun etalage ter beschikking wil stellen voor de tentoonstelling. De kerststallen dienen tot ’s avonds 22:00 uur belicht te blijven. Uiteraard mogen zich ook particulieren melden die een woning direct aan de openbare weg hebben.

Divers aanbod
Het idee is om wederom een zo divers mogelijk aanbod te tonen. Klassiek-antieke, abstract-moderne, zelfgemaakte uit verschillende materialen, groot of klein: alle stallen zijn welkom. Er kunnen bijvoorbeeld ook kerststallen worden geplaatst die bestaan uit Lego of Playmobil. De tentoongestelde kerststallen worden vooraf gepubliceerd in de pers, op promotiemateriaal en in de folders voor een kerststaltour.

Exposanten kunnen zich tot 15 november melden, onder vermelding van ontwerp- en ruimte-eisen. Ook aanbieders van tentoonstellingsruimtes kunnen zich tot die datum melden, onder vermelding van het formaat van de ruimte.

Aanmelden kan in Suderwick bij Raumausstattung Scheer (+49 2874 -2040 of 4368) of in Dinxperlo bij Jacqueline’s Fietstassen en Lederwaren (+31 315652099 / j-bannink@planet.nl) of Wilma’s Dierenshop (+31 315 653112 / info@wilmasdierenshop.nl).

Meer berichten