Bertus ten Harkel (rechts) overhandigde de kleding aan de leden van de wedstrijdcommissie van H.S.V. De Slinge.
Bertus ten Harkel (rechts) overhandigde de kleding aan de leden van de wedstrijdcommissie van H.S.V. De Slinge. (Foto: Leo van der Linde)

Bertus ten Harkel sponsort kleding wedstrijdcommissie H.S.V. De Slinge

Bredevoort - Zondagmiddag was er een heuglijk moment voor de wedstrijdcommissie van H.S.V. De Slinge. Deze hengelsportvereniging is opgericht op 13 november 1947 en telt ruim 400 leden, zowel Nederlandse als Duitse leden.

De Grote Gracht in Bredevoort is het verenigingswater van deze vereniging. De wedstrijdcommissie verzet enorm veel werk betreffende het organiseren van de diverse wedstrijden welke verdeeld zijn over het gehele jaar. Bertus ten Harkel, die wedstrijdvisser van de vereniging is, vond het jammer dat deze commissie niet beschikte over eigen wedstrijdkleding. H.S.V. De Slinge werd winnaar van de Zomerwedstrijden. Bertus vond het vreemd dat allerlei andere verenigingen beschikten over eigen kleding en H.S.V. De Slinge niet.

Hij besloot de wedstrijdcommissie te sponsoren met een poloshirt en jas. Bertus ten Harkel is een actieve politieagent geweest en men noemt hem: 'Schimanski', een bekende rechercheur in een Duitse tv-serie. Onder de naam 'Schimanski' staat Bertus ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met zijn viskar. Elk jaar verkoopt hij in de zomerdag nieuwe haring naat de Spar in Bredevoort onder de naam: 'Schimanski's haring een openbaring'. Het leek Bertus een goed idee om deze tekst te plaatsen op de kleding van de wedstrijdcommissie. Bij de Grote Gracht in Bredevoort werd de nieuwe kleding gepresenteerd met de haringkar van Bertus als decor. De wedstrijdcommissie was uitermate blij en bedankte Bertus voor deze mooie gulle gift.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten