AD'69 haalt verdiende 5-1 overwinning op Terborg

Aalten - AD'69 speelde vandaag al om 12:00 uur, 2 uur eerder ivm de Terborgse kermis. Na verlies tegen 't Peeske en gelijkspel tegen GWVV mistte trainer Mark Schepers alleen nog de winst op zijn cv.

AD'69 startte bijzonder fel, iets wat we in tijden niet gezien hebben en dat betaalde zich direct uit. Al in de 6e minuut werd de 1-0 gescoord door Zila Ertunc en 3 minuten daarna trapte Michiel Ebbers zonder enige schroom in het net. 2-0 binnen 10 minuten was voor AD'69 een ongekende weelde en AD'69 ging door in hun opmars.  Terborg kreeg geen greep op AD'69, bijna geen duel werd er gewonnen en het vertrouwen van AD'69 groeide met de minuut. In de 23e minuut kreeg Michiel Ebbers het weer op de slof en scoorde de 3-0. Vlak voor rust kreeg Jeroen Scholten het op zijn heupen en wederom mocht keeper Twan Jansen de bal uit het net halen, AD'69 ging met een 4-0 ruststand en veel zelfvertrouwen de kleedkamers in.
Na de rust kregen de toeschouwers een heel ander spel te zien. Terborg wilde koste wat kost met minimaal 1 doelpunt de kermis in en was een stuk gretiger in de duels dan in de eerste helft maar wat belangrijker was, ook veel gretiger dan AD'69. Hierdoor ging er niet veel goeds in het Aaltense spel en dit gaf weer vertrouwen bij Terborg.  Echter de voorhoede van Terborg stond niet op scherp en maakte het keeper Anthony Ikink niet lastig, de paar keer dat Ikink in actie moest komen deed hij dat prima in samenwerking met Robin Raben , Maik Gerling en Sven Breukelaar. Ook een Lars Rave leverde een prima wedstrijd  en lijkt nu al een vaste kracht voor Schepers te worden. Maar het spel van AD'69 werd er in de 2e helft niet mooier op. De gretigheid nam af, de 4-0 voelde comfortabel en dit gaf Terborg de mogelijkheid de druk op te voeren zonder dat zij voor echt gevaar in de Aaltense defensie zorgden. De bevrijdende 5-0 werd in de 80e minuut wederom door Michiel Ebbers gescoord. Het enige smetje was de onnodige 5-1 die 4 minuten voor het eind werd gescoord.  Onnodig was de gele praatkaart voor Dylan Bauhuis in de 61e minuut die verder een prima wedstrijd speelde maar voor wie alleen een doelpunt telt als beloning voor het harde werk.

Meer berichten