D. Geurink
D. Geurink (Foto: PR)

Maand van de geschiedenis in Nationaal Onderduikmuseum

Oktober vormt de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In oktober ontdek je gisteren om vandaag te begrijpen. Verschillende culturele instellingen organiseren activiteiten rondom het actuele thema van dit jaar: Opstand. Ook het Nationaal Onderduikmuseum!

Met de tentoonstellingen De vrouw als spil van het verzet en Palet van Verzet. Moedige vrouwen toen en nu belicht het museum vrouwen die allen op hun manier in opstand kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna.Ter gelegenheid van de maand van de geschiedenis heeft het Nationaal Onderduikmuseum verschillende activiteiten georganiseerd.

Programma:
Zondag 14 oktober om 14.00 uur kunt u deelnemen aan een speciale inlooprondleiding over de nieuwe tentoonstelling De vrouw als spil van het verzet.

Donderdag 18 oktober 19.30 uur: Vertoning van de documentaire Holland Vaarwel van Willy Lindwer . Willy Lindwer maakte in 2004 de documentaire Holland Vaarwel, waarin het verhaal over de onderduik van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Varsseveld wordt verteld. In de documentaire wordt er ook verwezen naar de Dames Jolink, die zijn opgenomen in de tentoonstelling De vrouw als spil van het verzet.

Zondag 28 oktober: Rondleiding 14.00 uur. De verhalen in het verleden gaan vaak over mannen in de oorlog, maar ook vrouwen en kinderen maakten veel mee en waren erg slim en moedig. Tijdens deze rondleiding, die zowel in de expositie als in het museum wordt gegeven, worden verhalen verteld over kinderen van deze vrouwen, die heftige belevenissen hebben meegemaakt, die ze nooit zullen vergeten.

U kunt gratis deelnemen aan de genoemde activiteiten: aanmeldingen via info@onderduikmuseum.nl of telefonisch 0543-471797.

Nationaal Onderduikmuseum

Markt 12-14-16

7121 CS Aalten
info@onderduikmuseum.nl – tel. 0543 471797

Meer berichten