Bouwgroep 'Triplacuton' bouwt op de Markt in Bredevoort een heuse draaimolen, de bouw trok de nodige bekijks.
Bouwgroep 'Triplacuton' bouwt op de Markt in Bredevoort een heuse draaimolen, de bouw trok de nodige bekijks. (Foto: Leo van der Linde)

Bouwgroepen druk aan het werk voor Bredevoort Schittert

Terwijl men in Aalten op zaterdag het Volksfeest vierde, was men in Bredevoort ook in feeststemming. Al duurt het nog een tijd, er was al volop bedrijvigheid in het stadje.

(door Leo van de Linde)

Bredevoort - In het kader van 'Bredevoort Viert' bouwt de bouwgroep 'Triplacuton' dit jaar een bouwwerk dat vrijwel op elke kermis te vinden is, namelijk een draaimolen. Deze draaimolen wordt op schaal 1 ; 1 gebouwd, dus op ware grootte. Op een draaiplateau welke voorheen voor een corsowagen werd gebruikt, hebben de bouwers de vloer bevestigd. Op deze vloer worden enkele zelfgemaakte voertuigen en kinderfietsjes gemonteerd. Wanneer het tijdens Bredevoort Schittert donker wordt biedt deze draaimolen een waar paradijs voor kinderen en peuters. De draaimolen wordt verlicht met ledlampjes en de bekende draaimolenmuziek. Een feestelijk bouwwerk passend in dit jubileumjaar.

De draaimolen vindt men op de Markt tegenover de voormalige winkel van Taken. Op 't Zand bouwt Groep 74. Deze bouwgroep maakt een bouwtafereel voorstellende 'Een feest met Disney'. Op dit feestje is iedereen uitgenodigd, Mickey en Minnie, Donald en Katrien Duck, Dombo, Pluto en Goofy. Samen maken ze er een dolle boel van. Groep 74 gebruikt diverse technieken om het tafereel vorm te geven. Het maken van bewegende figuren biedt de groep veel uitdaging. De bouwers werken stug door. Er zit veel beweging en techniek in het lichttafereel. Men begint al vroegtijdig, er zit veel electronica in het bouwwerk en men wil dat dit straks perfect werkt.

Tekst: Leo van der Linde.

Meer berichten