Het uitbaggeren van de Kleine Gracht in Bredevoort trekt veel bekijks
Het uitbaggeren van de Kleine Gracht in Bredevoort trekt veel bekijks (Foto: Leo van der Linde)

Uitbaggeren Kleine Gracht in Bredevoort in volle gang

Maandag 10 september is de Firma Hoftijzer uit Aalten, in opdracht van Waterschap Rijn & IJssel, van start gegaan met het uitbaggeren van de Kleine Gracht in Bredevoort.

(door Leo van de Linde)

BREDEVOORT - Er was jarenlang niets gedaan aan het onderhoud van deze gracht. Het gras aan de bermkanten stond wel een meter hoog. Daar is de afgelopen weken verbetering in gekomen. Er is gemaaid naar aanleiding van opmerkingen van omwonenden. Er ligt wat rommel in de gracht, weliswaar geen oude fietsen en plastic. Het ontsiert echter wel, zo kort voor 'Bredevoort Schittert'. Bredevoorts Belang heeft al diverse keren aangedrongen op onderhoud. Hiervoor is de Gemeente Aalten niet verantwoordelijk.

Onderhoud van grachten en beken valt onder het Waterschap Rijn & IJssel. Men gaat de Kleine Gracht uitbaggeren en vervolgens gaat men de rommel weghalen. Dit gaat een week duren. Er is veel belangstelling voor de werkzaamheden. Een graafmachine midden in de gracht is een niet alledaags beeld. Met name visliefhebbers vinden het uitbaggeren van de gracht een goede zaak. De Kleine Gracht dient als kweekvijver voor vissen. Theo Taken had nog wel een idee voor de waterstand in deze gracht.

Theo: "elke inwoner van Bredevoort een emmer water mee laten nemen, dan krijgen we de gracht wel weer vol". Er gaan echter miljoenen liters water in. Het moet dus nog flink gaan regenen voordat de gracht weer vol is.

Meer berichten