Links: Anita Eeltink, rechts: Renate Grevers
Links: Anita Eeltink, rechts: Renate Grevers

Grip op je eetgedrag

Op dinsdag 9 oktober organiseren Anita Eeltink (Praktijk EFT-Aalten) en Renate Grevers (Praktijk Gezond Gewicht Winterswijk) opnieuw een gratis informatieavond over een het praktische begeleidingstraject 'Grip op je eetgedrag'. Dit individuele basistraject van 8 weken is bedoeld voor mensen die gezonder willen eten, maar steeds vervallen in oude of ongezonde eetgewoonten. Kortom: voor mensen die weer de baas willen worden over eten in plaats van andersom. Belangstellenden zijn om 20:00 uur welkom aan de Akkermateweg 10 te Aalten.

Renate Grevers: “De kracht van onze begeleiding zit hem in de praktische begeleiding op het gebied van voeding (en bewegen) in combinatie met het beïnvloeden van de mentale kant van het eetgedrag. Mijn adviezen zijn praktisch en persoonlijk waardoor ze optimaal aansluiten bij de voorkeur van de persoon. Er wordt onder andere gestreefd naar een stabielere bloedsuikerspiegel, waardoor de trek naar zoetigheid bij de meeste mensen veel minder is.”

Anita Eeltink begeleidt de deelnemers op mentaal vlak: “Vaak is er sprake van onderliggende emoties en belemmerende overtuigingen die ongezonde eetgewoonten in stand houden. De technieken die ik gebruik, staan bekend om de snelheid waarmee ze deze ongewenste overtuigingen, zonder lange praatsessies, kunnen ombuigen. Het effect is dat het daarna makkelijker is om van binnenuit gezondere keuzes te maken.”

Voor wie?
'Grip op je eetgedrag' is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar en ouder, zonder medisch onderbouwd dieet en die niet lijden aan een vastgestelde eetstoornis. Afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering is het mogelijk de kosten voor dit traject (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Er is een gratis en vrijblijvende informatie-avond op dinsdag 9 oktober om 20.00 uur aan de Akkermateweg 10 te Aalten (deur open om 19:45)

Meer informatie: Renate Grevers 06 - 37 44 62 22 Anita Eeltink 06 - 55 90 85 60

Aanmelding voor het programma en/of opgave voor de informatieavond graag per telefoon of email: info@praktijk-gezondgewicht.nl of via de website eft-aalten.nl/grip-op-je-eetgedrag

Meer berichten