Een momentopname van de kinderenspelen tijdens het Aaltense volksfeest van vorig jaar.
Een momentopname van de kinderenspelen tijdens het Aaltense volksfeest van vorig jaar. (Foto: Theo_Bauhuis)

Aalten maakt zich op voor gevarieerd volksfeest

Het volksfeest in Aalten staat voor de deur. Het evenement waar veel Aaltenaren reikhalzend naar uitkijken. Van de Lampionnenoptocht op donderdagavond tot het, in populariteit groeiende, frühschoppen op zondagmiddag: de programmering zit stampvol. Hoewel de feestgangers langzamerhand beginnen warm te lopen voor het vier dagen durende feest, is de organisatie al maanden bezig om alles in goede banen te leiden.

(door Erwin Wamelink)

AALTEN - Vanaf donderdagmiddag is het centrum van Aalten het middelpunt van gezelligheid en vertier voor jong en oud. Slenteren over de kermis, met het vizier op scherp op jacht naar het Koningschap of rustig een biertje drinken op de markt. Iedereen kan zijn hart ophalen bij het feest dat doorgaans goed in de smaak valt van de Aaltenaar.

Jerrel Balke is medeverantwoordelijk voor alle kinder- en jeugdactiviteiten. Met een klein clubje mensen steekt hij veel tijd en energie in het organiseren. Het grote werk zit erop, alleen moeten de puntjes nog op de i worden gezet. "Komende donderdag trappen we af met de lampionnenoptocht, met als thema: bewegen is gezond. Om 19:30 uur is de lampionnen-uitgifte in de activiteitenruimte van Stegemanhof. Hier genieten de bewoners van de verklede kindertjes en mooie lampjes. Om 20:00 uur beginnen we aan onze optocht door het centrum van Aalten."

Vrijwilligers kinderspelen
"Op vrijdagmiddag gaan we om 14:00 uur los. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn we welkom op het complex van voetbalvereniging AZSV voor de kinderspelen. De spelkaarten voor de basisschoolgroepen 1 tot 7 worden deze week uitgedeeld door de juffen en de meesters. Voor de kinderen uit groep 8 staat er een spectaculaire zeskamp op het programma. Er is onder andere een stormbaan van maar liefst 38 meter lang, een kleefmuur en natuurlijk dat traditionele 'Flower Power'.

Er zijn voldoende toiletten in handbereik en ook voor de catering wordt gezorgd, zodat we niet voor een plasje of een droge mond het AZSV-terrein hoeven verlaten." De meeste voorbereidingen zijn gedaan, alleen zoekt de jeugdcommissie nog een aantal enthousiaste vrijwilligers om te helpen bij de kinderspelen. "We gaan nog bij Schaersvoorde lang en hopelijk melden zich, net als vorig jaar, veel leerlingen aan die willen helpen. Wij hebben nog een aantal mensen nodig om alles goed en veilig te laten verlopen."

Huldiging bij café Leuven
"Op vrijdag 21 september worden de winnaars en winnaressen van de kinderspelen bekend gemaakt en gehuldigd. We wachten gespannen af wie er met de prijzen naar huis gaan maar meedoen is natuurlijk veel belangrijker dan winnen. Om even met het thema van dit jaar af te sluiten: bewegen is heel gezond!" De huldiging vindt plaats bij café Leuven.

 

Meer berichten