Internationaal Grand Prix dressuurruiter Jean-René Luijmes gaf vanaf zijn paard met behulp van een head-set uitleg over zijn dressuurdemo.
Internationaal Grand Prix dressuurruiter Jean-René Luijmes gaf vanaf zijn paard met behulp van een head-set uitleg over zijn dressuurdemo. (Foto: Leo van der Linde)

Veel belangstelling voor open dag Paardensportvereniging Aalten

Aalten - Zaterdag was er veel belangstelling voor de open dag van de Paardensportvereniging Aalten op het terrein aan de Hessenweg in Aalten. In februari 2017 is men gestart met de bouw van een overkapping over de rijbaan. Dit was een wens van de vereniging. In de buurt was geen geschikte winteraccommodatie beschikbaar.

Door verschillende weersomstandigheden moest er in de zomer vaak wat geimproviseerd worden. De vereniging vond het nu tijd worden voor een open dag om de nieuwe rijhal aan de belangstellenden te tonen. Hier gaven velen gehoor aan. Onder de aanwezigen waren onder andere wethouder Martin Veldhuizen en Gerbert Navis (VVD). De opening van de nieuwe rijhal werd verricht door de voorzitter Louise Elferink. Met een reusachtige sleutel verklaarde ze de overkapping over de rijbaan voor geopend. Naast de realisatie van de hal is ook een nieuwe buitenbak aangelegd, inclusief sproei-installatie en verlichting. In het voorjaar en de zomer zijn nog een aantal klussen geklaard. De kantine is verbouwd door vrijwilligers. Er werd een mooie serre aangebouwd en er werden reclameborden geplaatst. Zaterdag was het tijd om al dit fraais te tonen, kortom tijd voor een feestje. Met vrijwilligers werd een mooi showprogramma samengesteld.

Er waren diverse demonstraties van ponyruiters, onder andere carrousel rijden en een pas de deux op Z2 niveau. International Grand Prix dressuurruiter Jean-René Luijmes gaf een dressuurdemo. Vanaf zijn paard gaf hij met behulp van een head-set uitleg over zijn dressuuroptreden. Dit viel bij de paardenliefhebbers zeer in de smaak. Het publiek kon zich hierna nog vele uren vermaken met tal van demonstraties. Parkeerregelaars zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid, Men kon kijken naar filmopnamen uit het verleden. Alle aanwezigen kregen een kop koffie of thee met cake en een consumptiemuntje. Kortom de vereniging liet zich van de beste kant zien. Een mooie promotie voor de paardensport.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten