Hacron Groen Boomverzorging druk aan het werk met het voorbereidend werk aan de Kleine Gracht Bredevoort
Hacron Groen Boomverzorging druk aan het werk met het voorbereidend werk aan de Kleine Gracht Bredevoort (Foto: Leo van der Linde)

Kleine Gracht in Bredevoort wordt weer 'schitterend' schoon

Bredevoort - Er moesten een aantal berichten naar het Waterschap Rijn & IJssel worden verzonden met foto's van de dreigende vissterfte in de Kleine Gracht in Bredevoort. In het bericht werd namens de bewoners de opmerking gemaakt dat de drooggevallen gracht nu wel wat onderhoud kon gebruiken. Er lag allerlei rommel in.

(door Leo van de Linde)

De Kleine Gracht was voor het laatste in 1976 uitgebaggerd. Een goede gelegenheid om nu iets aan onderhoud te gaan doen in de drooggevallen gracht. Het leidde tot resultaat. De afgelopen weken zijn de bermkanten gemaaid en vrijdagmiddag is Hacron Groen Boomvoorziening druk geweest met het afschermen van een aantal bomen aan de Kleine Gracht. In de week van 10 september gaat Firma Hoftijzer Grond Weg- en Waterbouw aan de slag met het uitbaggeren van de gracht. De buurtbewoners aan de Kleine Gracht en directe omgeving zijn inmiddels geïnformeerd over deze werkzaamheden en deze zijn er reuzeblij mee.

Een aantal bomen is ingepakt om beschadiging te voorkomen. Om de bermkanten niet te beschadigen wordt de ondergrond voorzien van geel zand en worden dikke balken neergelegd. Er moet een stevige ondergrond gerealiseerd worden voordat de Firma Hoftijzer met een zware kraan de gracht inrijdt. De werkzaamheden zullen voor de start van Bredevoort Schittert gereed zijn. Kortom dan ligt de Kleine Gracht er weer 'schitterend' bij.

Meer berichten