Bij Bed & Breakfast BuitenHuis aan de Beggelderdijk 40 in Dinxperlo blijven veel gasten jaarlijks terugkomen. (foto: Roel Kleinpenning)
Bij Bed & Breakfast BuitenHuis aan de Beggelderdijk 40 in Dinxperlo blijven veel gasten jaarlijks terugkomen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Geen bed & breakfast is hetzelfde

door Corry Florijn

B&B BuitenHuis in Dinxperlo

Het toerisme in de Achterhoek zit in de lift. De gasten weten de rust, ruimte en het natuurschoon te waarderen, het knooppuntennetwerk van fiets- en wandelroutes, de combinatie van agrarisch en natuurgebied met cultuurhistorie en het gevarieerde aanbod van recreatie, winkels en horeca.

Dinxperlo - Veel toeristen geven de voorkeur aan een verblijf in een Bed and Breakfast omdat het zo'n leuke vorm van overnachten is. Persoonlijk en kleinschalig. Geen B&B is hetzelfde. Bij Bed & Breakfast BuitenHuis aan de Beggelderdijk 40 in Dinxperlo blijven veel gasten jaarlijks terugkomen. Reden daarvoor is de mooie accommodatie, de prachtige tuin en de gastvrijheid van eigenaresse Gerda van der Greft.

Het gastenverblijf heeft een eigen entree en ligt in een fraai aangelegde tuin. Bij mooi weer kan men buiten genieten van een ontbijt met warme broodjes, zelfgemaakte jam en een eitje van eigen kippen. Bij minder weer wordt het ontbijt in de comfortabele eigen woonkamer geserveerd. De fietsen kunnen overdekt en afgesloten gestald worden, de accu van de elektrische fiets opgeladen.

"Het is leuk dat je via je gasten je eigen omgeving nóg beter leert kennen," meldt Gerda. "Soms boekt men hier om een activiteit te bezoeken waarvan ik het bestaan nog niet wist."

Niet alleen toeristen weten B&B BuitenHuis te vinden, ook zakelijke gasten of mensen die geëmigreerd zijn en voor familiebezoek over zijn. "Mensen uit Nieuw Zeeland, Australië, Canada en uit heel Europa. De zomer is de drukste periode maar het hele jaar door wordt er geboekt. Sinds we dit kochten in 2006 loopt het goed. Ik ben er druk mee maar ben trots op de positieve reacties in het gastenboek. Mensen zijn blij verrast. Ik wil dat enthousiasme vasthouden door op dit niveau te blijven. Eén keer kreeg ik een wat teleurgestelde reactie: de gast had meer een Achterhoekse inrichting verwacht met schilderijtjes aan de wand van koeien en schapen. Dat is het dus niet."

Wat maakt ondernemen hier speciaal? "De verscheidenheid aan mensen. En vrijwel altijd zijn mijn gasten mensen die iets leuks gaan doen en van hun uitstapje genieten."

Waar kent men je hier nog meer van? "Ik ben secretaris van Groei en Bloei afdeling Aalten. De tuin is mijn grote hobby. Althans, in een normale zomer. Nu is er geen beginnen aan. Voordeel van deze zomer is wel dat de was lekker snel droogt!"

Waar ga je graag uit in de omgeving? "Dat verschilt. Laatst heb ik gegeten in De Gulle Smid in Winterswijk. Maar Aalten en Dinxperlo hebben ook genoeg te bieden. Ik ga ook graag naar de schouwburg."

Wat mis je nog in Dinxperlo? "Dinxperlo zou gebaat zijn bij wat meer leuke terrassen."

Wat is je motto? "Blijf bij je zelf. Dat geldt niet alleen voor de B&B waarbij je de dingen echt vanuit je zelf doet, maar dat geldt voor het hele leven."

www.bbbuitenhuis.nl

Meer berichten