Hans en Ingrid te Grotenhuis van SRV camping 'de Blökke' in De Heurne.
Hans en Ingrid te Grotenhuis van SRV camping 'de Blökke' in De Heurne. (Foto Roel Kleinpenning)

'Goed beeld van échte boerenleven'

Op SVR minicamping de Blökke aan de Spekkendijk 41 in de Heurne, zul je de gasten niet horen klagen over het ontbreken van zoiets als een animatieteam. Het is zelfs mogelijk dat de kinderen die er verblijven last krijgen van keuzestress. Want ga je nou mee helpen de koeien van stal te halen, de konijnen voeren, maak je een ritje op een pony of ga je met de boer mee op de tractor, klauter je op de zandbult of speel je boerengolf tussen de koeien, kies je voor de buikschuifbaan of de trampolines, de skelters of het broodjes bakken bij het kampvuur? De dag vliegt hier om.

(door Corry Florijn)

DE HEURNE – Boerderij de Blökke wordt bewoond door Hans en Ingrid te Grotenhuis, de kinderen Willem, Hein en Lena, en de sint-bernard Does. Dochters Anna en Sien zijn uitgevlogen maar wonen in de buurt.

26 jaar geleden begonnen Hans en Ingrid de minicamping. Vooral in de meimaand en de zomervakantie vergt dat een complete dagtaak er naast. Ingrid: "Dat zit 'm niet alleen in het schoonhouden van alles, maar ook in de aandacht die je de gasten geeft. Dat wordt gewaardeerd en daardoor komen de mensen terug. Maar zonder hulp van de kinderen hadden we dit allemaal niet gekund."

Op beoordelingssites regent het torenhoge cijfers voor hun boerderijcamping. Hans: "De gasten komen vanwege de sfeer, de gemoedelijkheid en de combi van het gemengd bedrijf met de mooie omgeving. Ze komen niet alleen van ver maar ook uit de eigen regio. De camping ligt gedeeltelijk in een boomgaard. Naast de 40 plaatsen verhuren we ook een zespersoons stacaravan. We verkopen eieren, boerenijs, verse melk en karnemelk. Je kunt een kijkje nemen als Ingrid de karnemelk aan het bereiden is. Je krijgt hier nog een goed beeld van het échte boerenleven."

Wat maakt ondernemen hier speciaal? Ingrid: "Hans is hier geboren en getogen. Zijn opa heeft de boerderij in 1926 gebouwd."

Waar kent men je nog meer van? Hans had bestuurstaken in Vereniging Heurns Belang, stichting Samenwerkend Actief Aaltens Platteland en Logiesverstrekkende Bedrijven, maar is daar door tijdgebrek mee opgehouden. Ingrid werkt nog bij de VVV in Dinxperlo.

Wat is je grootste ergernis? Hans: "Alleen de processierups. Verder ben ik gestopt met me te ergeren, het wordt er niet anders van."

Wat doe je in je vrije tijd? "We komen allebei van een boerderij en zijn er niet mee opgegroeid om op vakantie te gaan. Eigenlijk zou je gewoon buiten het seizoen 2-3 dagen moeten inplannen. Naar Winterberg of zo. Maar het komt er niet van."

Wie bewonder je? "Wij bewonderen alle ondernemers."

Wat is je motto? Hans: "Doe maar gewoon."

deblokke.nl

Meer berichten