Zomeravondexcursie Patrijzenroute samen met Progressieve Partij

Op woensdagavond 1 augustus begint een serie van drie zomeravondexcursies, georganiseerd door de Progressieve Partij. De start is om 19.00 uur vanaf de markt in Aalten. De eerste keer wordt de nieuwe patrijzenroute gefietst (20 km) onder leiding van Frans ter Bogt, samen met Herman Simmelink de trekker van het patrijzenproject.

Belangrijk onderdeel zijn de ingezaaide “akkerranden” die her en der in de gemeente voorkomen. Deze akkerranden trekken insecten aan en leveren zaden voor vogels. Ter Bogt zegt dat hij tevreden is over het aantal broedende patrijzen en de jongen die daarvan het resultaat zijn. Vorig jaar hadden de patrijzen te veel last gehad van vossen, die de jongen opvraten. Dit jaar was dat minder. Ongetwijfeld zal de excursieleider stilstaan bij de gevolgen van de tropische zomer voor akkerranden en patrijzen.

Tijdens het onlangs gehouden jubileumsymposium van de Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek in het Woold werd nog duidelijk gemaakt hoe belangrijk al die insecten zijn voor de meeste broedvogels zijn. De akkerranden leveren later in het jaar ook zaden op voor de vogels die vooral daarvan leven. Ook tijdens hun trektocht. Een mooi voorbeeld van 'natuurinclusieve landbouw'.

Graag even een berichtje op secretariaat@progressieve-partij.nl als je mee wilt fietsen. Deelname en koffie gratis.

Meer berichten