Foto: PR

Glaskunstexpositie van Birgit Kölking in De Rietstap

In Kerkje de Rietstap in Dinxperlo is in augustus een glaskunst expositie te zien van Birgit Kölking uit Raesfeld. De prachtige objecten van glas zijn elke zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur gratis te bewonderen aan de Meniststraat 14a.

Birgit Kölking werd geboren in Raesfeld-Erle/Duitsland in 1964. Zij voltooide haar opleiding als glazenmaker op het gebied van kunstglaswerk van 1981 tot 1984 aan de Glasfachschule in Rheinbach vlakbij Bonn. Gedurende deze tijd werkte ze met verschillende methoden van glasverfijning, voornamelijk het klassieke glas in lood en gebrandschilderd glas. Na de opleiding werkte ze in een glaskunstbedrijf tot ze in 1987 haar eigen werkplaats in Raesfeld begon.

De afgelopen jaren heeft Birgit Kölking zich gespecialiseerd in fusing-techniek. Met deze techniek van glassmelten produceert ze een variëteit aan decoratieve producten zoals kommen, objecten, raamdecoratie of tuindecoratie. Daarnaast wordt ze regelmatig belast met restauratiewerkzaamheden, zoals oude glas-in-loodramen van kerken. Sinds 2001 is zij lid van de Westfaalse kunstenaarsgroep KIM (kunst is meer) en neemt zij regelmatig deel aan groepstentoonstellingen.

Meer berichten