Het festival gaat op 24 augustus van start om 17:00 uur op de markt in Dinxperlo met de Pluckermuzikanten, de trekzak en harmonicagroep uit Dinxperlo.
Het festival gaat op 24 augustus van start om 17:00 uur op de markt in Dinxperlo met de Pluckermuzikanten, de trekzak en harmonicagroep uit Dinxperlo. (Foto: PR)

Dinxperwick swingt op 24 augustus

Dinxperlo – Een première: voor de eerste keer zal het evenement 'Dinxperwick swingt' plaatsvinden! En wel op vrijdag 24 augustus in Suderwick en Dinxperlo. Deze dag - georganiseerd door het burgerinitiatief Dinxperwick - zullen er op negen verschillende locaties elf bands en individuele muzikanten optreden - met gratis toegang.

De voorbereidingen voor deze grensoverschrijdende festiviteiten zijn sinds enkele weken in volle gang. Het festival gaat van start om 17:00 uur op de markt in Dinxperlo met de Pluckermuzikanten, de harmonicagroep uit Dinxperlo.

Na de opening van het festival om 18:00 uur treedt om 18:15 uur het Shanty-Chor Marinekameradschaft uit Bocholt op. Ook op het dorpsplein in Suderwick is er van 19:00 tot 21:00 uur live muziek te horen. Afwisselend spelen daar de Pop-Rockband Foreign Affairs en de band van de muziekschool uit Bocholt & Isselburg, Six'n one beat. In de St. Michaelskerk in Suderwick kunnen geïnteresseerden organist Hennie Scheffer horen.

Het Posaunenchor Suderwick speelt van 19:00 tot 19:20 uur in de dorpskerk in Suderwick, van 19:45 tot 20:05 uur in de St. Michaelskerk in Suderwick en van 20:30 tot 20:50 uur in de Evangelische kerk in Suderwick. In het Dinxperlose restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73, zal saxofonist Hendrik en de Onwies-Coverband tussen 16:00 en 23:00 uur voor stemming zorgen.

In het Kulturhus in Dinxperlo speelt vanaf 20:30 de Coverband Beatlefabriek en in café LEF, Kerkstraat 3a Dinxperlo, speelt vanaf 21:30 uur DJ- Lady Virea.

Braingate
Echte rockers kunnen vanaf 20.30 uur terecht in Dinxperlo bij Old Dutch, Maurits Prinsstraat 28, waar Braingate optreedt. De band uit Isselburg speelt o.a. liedjes van hun nieuwe CD 'I'm standing tall' waarmee ze aan de finale van de Duitse Rock- en Popprijs deelgenomen heeft.

"We zijn blij dat het ons gelukt is zo veel muzikanten naar Dinxperlo en Suderwick te halen en het hele dorp Dinxperwick van muziek te voorzien" zegt Werner Brandt, voorzitter van het Duits- Nederlandse Burgerinitiatief Dinxperwick.

Meer berichten