Mario Navis (links), de nieuwe voorzitter en vertrekkend voorzitter Marco van Lochem. Foto: Ed Doppen
Mario Navis (links), de nieuwe voorzitter en vertrekkend voorzitter Marco van Lochem. Foto: Ed Doppen

GUV Goede doelen fonds krijgt nieuwe voorzitter

Algemeen

AALTEN - De GUV, de stichting voor uitvaartverzorging in de gemeenten Aalten, Berkelland, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk, kent sinds januari 2019 een fonds voor goede doelen. Dit fonds, Het GUV Goede doelen fonds, ondersteunt goede doelen gericht op ondersteuning van groepen die het nodig hebben en activiteiten gericht op sociale verbinding. Het fonds komt aan de benodigde middelen door bijdragen vanuit het GUV, maar vooral ook door gezellige en sociale activiteiten. De start van het fonds begon al eind 2017 toen de lokale radio-omroep Aladna FM voor de tweede keer de AFM hulpweek hield.

Door Ed Doppen

Deze radio-actieweek, tot voor kort de laatste week van het jaar, leverde veel geld op, waaronder een marathon, georganiseerd door van de AVA ‘70. Deze succesvolle activiteiten, enthousiast uitgevoerd door vrijwilligers, vroegen om ordening, verantwoording en structuur. Marco van Lochem, programmamaker bij AFM en initiatiefnemer van de AFM hulpweek, heeft daartoe contact gezocht met Bert van Asselt van de GUV. De wens was om alles regionaal te regelen met korte lijnen, zo min mogelijk overhead, en maximale transparantie. Daarom zocht hij contact met Bert van Asselt, directeur van het GUV. Het GUV als stichting bleek bereid bij te willen dragen aan het welzijn van de gemeenschap. En zo kwam het tot de oprichting van het GUV Goede doelen fonds. Marco werd de eerste voorzitter.
Na vijf jaar enthousiaste inzet en hard werken gaat Marco nu stoppen met het voorzitterschap. Het is tijd dat iemand anders de ‘voorzittershamer’ overneemt. Gelukkig is een goede nieuwe voorzitter gevonden die het van Marco overneemt: Mario Navis. Hij zal met inzet en plezier het goede werk voortzetten en verder uitbouwen.
Goede doelen die het GUV Goede doelen fonds ondersteunt, zijn onder andere het regelen van het vervoer voor minder validen bij activiteiten als Bredevoort Schittert, het mogelijk maken van het deelnemen van cliënten van Dr. Jenny aan de toertocht van BMC, de aanschaf van een elektrische taxi ten behoeve van het vervoer van ouderen door Stichting Modern Noaberschap in Breedenbroek, de aanschaf van een AED door buurtvereniging Stadsbroek in Bredevoort, het mogelijk maken van de Boskapellebusken in Sinderen, het helpen bij het mogelijk maken van een overkapping tussen het kerkgebouw en het Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en een gift aan Veur Dinxper Deur Dinxper in Dinxperlo.
“Dus als u bezig bent met activiteiten gericht op het welzijn van de gemeenschap of groepen binnen de gemeenschap, en u zoekt naar mogelijke hulp en ondersteuning, dan kan het GUV Goede doelen fonds wellicht iets voor u betekenen. Mocht u als ondernemer of bedrijf willen bijdragen aan het fonds dan is het fijn te weten dat het een ANBI goedgekeurd fonds is, en dat alle middelen direct zonder onnodige overhead en rompslomp ten goede komen aan onze gemeenschap.”
Het GUV Goede doelen fonds gaat ook in 2024 onder de bezielende leiding van de nieuwe voorzitter Mario Navis door met de inzet voor goede doelen gericht op ondersteuning en verbinding. Wie informatie wil aanvragen, kan dat doen  via een vragenformulier op de website van het GUV. Voor verdere informatie: goededoelenfonds@guv.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit