Afbeelding

Schitterund vlees

Algemeen

Sinds januari 2023 zijn wij begonnen met de huisverkoop van GRASGEVOERD rundvlees vanaf onze boerderij aan de Sonderweg 14 in Aalten, buurtschap Lintelo.

Bijzonder rundvlees, vlees met de smaak van vroeger. Althans we proberen om daar zo dicht mogelijk bij te komen.

Om dit te bereiken hebben we gekozen voor het zeldzame oer Hollandse runderras ‘brandrode rund’. Een ras dat vroeger als dubbeldoel ras werd gebruikt voor melk én vlees.

Een ras met een grote zelfredzaamheid die goed gedijen op een rantsoen met enkel gras en kruiden.

  • We voegen geen mais of krachtvoer toe aan het rantsoen,
  • We gebruiken geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen op het land
  • We maken zo min mogelijk gebruik van antibiotica bij het dier (maar willen geen dierenleed) en zo alles bovengenoemd bij elkaar begint het al aardig op vroeger te lijken.

Omdat we de koeien enkel gras met kruiden voeren, groeien ze trager en daardoor valt het vlees van onze koeien onder de noemer ‘ Slow Food ‘.

We houden de dieren in een familie kudde. Dat wil zeggen dat de kalveren bij de koe drinken en ook blijven. Ze groeien op met neefjes en nichtjes en verdere familie.

We laten de koeien gehoornd en er wordt natuurlijke dekking toegepast door een stier. De koeien blijven zo lang als mogelijk dag en nacht in de weide. Eenmaal op stal krijgen ze hooi of kuilvoer (gedroogd gras).

Om niet alleen voor onze koeien te zorgen, maar ook voor biodiversiteit op onze grond hebben we o.a. botanische hooilandranden gezaaid (voor weidevogels), een wild akker gezaaid (fazant, patrijs etc), akkerranden gezaaid (konijn, haas, reeën) en blijven onderzoeken wat er nog meer van waarde kan zijn.

Al met al weer een stap terug naar vroeger. Vlees van GRASGEVOERDE koeien met de vele voordelen. Mensen die lichamelijke klachten hebben en zo puur mogelijk eten, heten we steeds vaker welkom.

Bij ons kun je terecht van gehakt tot verse worst, van een rib-eye tot een biefstuk en alles wat daar tussen in zit.

Ook voor de vergeten stukken vlees zoals bijvoorbeeld lever, hart, botten etc., boordevol goede mineralen kun je bij ons terecht.

We verkopen aan huis via een (diepvries) vlees automaat. Ben je meer iemand van de bestelling? Of van de grote stukken voor de bbq? Of geef je graag een waardebon? Dan is een appje sturen ook mogelijk.

Hopelijk heeft dit jullie interesse gewekt en mogen we jullie ontmoeten voor een eerlijk stuk vlees met de smaak van vroeger.

Schitterund
Familie Lensink ,Sondernweg 14, Aalten
App: 06-36203276 Facebook/Instagram -> Schitterund

Dit artikel wordt u aangeboden door Schitterund. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit