Foto: PR
Foto: PR

Leger des Heils collecteert in Aalten

Maatschappij

AALTEN - In de week van 26 november tot en met 2 december gaan duizenden vrijwilligers van het Leger des Heils in het hele land langs de deuren om te collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen. Ook in Aalten komen de collectanten van het Leger langs. 

In deze onzekere tijden, waarin eenzaamheid en bestaansonzekerheid voortdurend op de loer liggen, is dat broodnodig.
Collecteren, zowel aan de deur als online is belangrijk voor het Leger des Heils. De opbrengsten kunnen absoluut niet gemist worden. Naast de deur-tot-deur-collecte heeft het Leger des Heils ook een mogelijkheid gecreëerd om online collectant te worden. Op www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger is te zien hoe dat werkt.

Buurthuiskamers
De opbrengst is bestemd voor het buurwerk van het Leger des Heils. De organisatie heeft door heel Nederland zo’n honderddertig buurthuiskamers die bedoeld zijn voor de directe omgeving en toegankelijk zijn voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. In de buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar bovendien leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils doet zijn uiterste best om dichtbij mensen te blijven. Dat is belangrijk omdat de behoefte aan contact en directe hulp enorm is. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant