Dianne Schutte van Kom in de Bedstee aan de bubbels in de hottub met correspondent Erwin Wamelink.
Dianne Schutte van Kom in de Bedstee aan de bubbels in de hottub met correspondent Erwin Wamelink. (Foto: Vanessa Wassink)

'Kom in de Bedstee': nét even anders dan anders...

Erwin Wamelink

Zomer in Aalten

Je wordt direct overmand door een vakantiegevoel als je bij 'Kom in de Bedstee' het erf opdraait. De vergezichten die eens temeer aantonen hoe prachtig de Achterhoek is, een grote hottub en een sympathieke gastvrouw die je op hartelijke wijze begroet. Deze groepsaccommodatie is net even anders dan al die anderen.

AALTEN - In 2011 opent Dianne Schutte - samen met haar ouders - de deuren van groepsaccommodatie Kom in de Bedstee. "Deze ruimte - wat nu de groepsaccommodatie is - stond leeg en wij vonden alle drie dat daar iets mee moest gebeuren. Ik heb een marktonderzoek gedaan in de regio en uiteindelijk is dit het geworden."

Kom in de Bedstee, gevestigd aan de Eskesweg in Aalten, biedt plaats aan 30 slaapgasten (15 bedsteden), heeft een sfeervolle gezamenlijke ruimte een uitgebreide keuken, gedeelde toiletten en douchen en een mooie binnenspeelplaats voor de kinderen. Buiten staat de hottub, het pronkstuk van de accommodatie en er wordt hard gewerkt om de nieuwe sauna klaar te krijgen. Kom in de Bedstee wordt voornamelijk afgehuurd door families en grote vriendengroepen.

Veel boekingen
Dianne krijgt een telefoontje. Ze wandelt wat heen en weer, begint zo nu en dan hard te lachen en al vrij snel wordt het gesprek beëindigd. "Ik had iemand aan de lijn die al heeft gereserveerd voor Hemelvaart 2020. Eigenlijk wilden ze volgend jaar komen met Hemelvaart maar dan zitten we al vol, nu komen ze dus een jaartje later." Gedurende het hele jaar is de groepsaccommodatie geopend en over het aantal boekingen hebben de eigenaren niks te klagen. De taken zijn duidelijk verdeeld. "Mijn vader is de technische man en doet al het onderhoud, mijn moeder is voornamelijk druk met de schoonmaak en ik regel alles met de gasten en de administratie en maak elke week onze locatie in het Woold nog schoon. Onze gezamenlijke taak is het blijven continueren van de glimlach die we onze gasten willen bezorgen!''

Bloemist

Naast haar werkzaamheden bij Kom in de Bedstee is ze zelfstandig werkzaam als (uitvaart)bloemist. "Dit werk doe ik vanuit huis in mijn atelier, dus als er iets aan de hand is bij de groepsaccommodatie, kan ik heel gemakkelijk en snel een kijkje nemen."

In het buitengebied van Winterswijk hebben Dianne en haar ouders nog twee groepsverblijven. Kom in de Bedstee Winterswijk en Kom in de Bedstee Sprookje. Als Dianne het over de laatste accommodatie heeft, begint ze te glunderen. "O, dat is zo mooi! Alle bedsteden hebben een eigen sprookjesthema. Geen bekende sprookjes zoals in de Efteling maar sprookjes die zijn gekoppeld aan de vier-jaargetijden. De kunstschilderes die de bedsteden heeft geschilderd heeft hier helemaal de vrije hand in gehad en het resultaat is fantastisch. "Wat de toekomst brengt, is vooral streven naar optimale kwaliteit en blijven ontwikkelen aan dit unieke concept, maar voor nu is de cirkel rond."

Meer berichten