Daniel Scheepers op foto met Jonneke Gerritsen, buitentraining in het park.
Daniel Scheepers op foto met Jonneke Gerritsen, buitentraining in het park. (Foto: Roel Kleinpenning)

Personal trainer Daniel Scheepers: 'Opgeven is voor mij geen optie'

Daniel Scheepers sport al van kinds af aan. Voetbal bij DZSV, SVD, jeugd en selectie De Graafschap, en de laatste zeven jaar voornamelijk fitness en bodybuilding. Naast zijn werk met jeugdigen met complexe problemen bij instelling Horizon in Harreveld, is hij personal trainer en lifestyle coach. "Ik wil hulp bieden bij het behalen van ieders persoonlijke doel, of dat nou vetverlies, spiertoename of verbetering van het uithoudingsvermogen is. Het gaat om lekker in je vel zitten. Maar veel mensen vinden het nog lastig af te stappen op een personal trainer. Het lukt ze echter ook niet alleen."

(door Corry Florijn)

DINXPERLO – "Vroeger was ik een klein, dun mannetje. Ik heb mezelf ontwikkeld in training en voeding. Met persoonlijke begeleiding en maatwerk wil ik mensen transformeren. Men laat zich wel eens afschrikken door mijn uiterlijk, maar mijn belangstelling is veel breder dan uitsluitend bodybuilding."

Daniel: "Ik wil elke klant helpen, ook alleen voor voedingsadvies. Mijn aanpak biedt iets extra's, ik geef trainingen in Silvolde, Aalten en Dinxperlo, maar ook aan huis of achter mijn woning in het park. Er zijn geen excuses meer om niet te trainen."

Er liggen plannen voor bedrijfstrainingen en trainingen bij instellingen. ''Door mijn werk ben ik gespecialiseerd in de omgang met kinderen met gedragsproblemen. Ook daar ben ik veel bezig met het motiveren en stimuleren tot sportactiviteiten. Dat komt hun fysieke en psychische gezondheid ten goede.''

Wat maakt ondernemen in deze regio speciaal? "De mensen hier zijn nuchter en sociaal. Het is heel leuk om die nuchtere mensen te zien veranderen in enthousiaste sporters."

Waar kent men je nog meer van? "Ik ben hier opgegroeid. Maar voornamelijk van het voetbal, denk ik."

Wat is je grootste ergernis? "Dat mensen het je niet gunnen als het wat beter met je gaat, dat stukje jaloezie.
En Social Media is leuk maar loopt soms uit de hand. Men zou zich niet moeten meten aan die te perfecte foto's op Instagram."

Waar ga je graag uit in de omgeving? "Ik ga naar Doetinchem of Bocholt. Waarbij ik me vanuit mijn beroep heel erg bewust ben van mijn voorbeeldfunctie."

Welke plaatsgenoot bewonder je? "Mijn vrienden Jeffrey Krayenbrink en Roel Cruden, allebei ook ondernemers uit Dinxperlo. Met Jeffrey deel ik de passie voor sport. We zijn vrienden, geen concurrenten."

Wat mis je nog in Dinxperlo? "Een goede kleding-, schoenen-, en sportwinkel. En nog een paar gezellige grandcafés met een concept zoals LEF."

Wat is je motto? "Opgeven is voor mij geen optie in dit leven."

danielscheepers.nl

Meer berichten