ONK Poker, 2022. Foto: PR

ONK Poker, 2022. Foto: PR


ONK Poker, 2022

Voorronde open Nederlands kampioenschap poker in Aalten

Algemeen

AALTEN - Vrijdag 20 oktober kunnen alle liefhebbers van het kaartspel poker zich melden bij het Het Noorden van Aalten, waar het pokerkampioenschap van Aalten plaatsvindt. 

Deze voorronde van het Open Nederlands kampioenschap poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel en een gezellige en veilige omgeving te bieden voor recreatieve pokerspelers. Deelname kost 13,50 euro bij online aanmelding. Het Pokerkampioenschap van Aalten begint om 19.30 uur.
Nieuwe spelers doen gratis mee bij de eerste live en online voorronde van het ONK Poker. Bij het aanmaken van een account krijgen zij twee gratis tickets. Eén ticket kan worden gebruikt voor een live voorronde in de buurt (zoals Aalten) en het andere ticket kan ingezet worden voor een online toernooi. “We hopen dat mensen die houden van spanning, competitie en gezelligheid nu nog eerder aan tafel schuiven om het plezier dat poker biedt te ontdekken”, aldus de organisatie.
De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Aalten’ dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’ en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich. Ook in de finale valt er enkel een grote trofee te winnen (zie foto).
De winnaar van vorig jaar is benaderd voor een sponsordeal. Dankzij deze sponsor mocht hij afgelopen zomer als echte pro gaan pokeren in Las Vegas en wist ruim 10.000 euro te winnen.

Gezelligheid
Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker en zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn denken daar heel anders over. “Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen,” vertelt Jonkers. “Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Is het dan nodig om voor geldprijzen te spelen? Wij denken van niet. Het feit dat poker ook een kanselement bevat, maakt het spel volgens de organisatoren alleen maar leuker. Dat betekent dat iemand die voor het eerst meedoet met een beetje geluk ook kan winnen. Iets wat bij een sport zoals schaken of voetballen vrijwel onmogelijk is.” 


www.onkpoker.nl/ inschrijven

Germ de Haas is de Pokerkampioen van Nederland 2022-2023. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit