Bernard Buesink te midden van zijn spoorwegpanorama. Foto Ramon Vreeman

Bernard Buesink, initiatiefnemer spoorwegpanorama, op 88-jarige leeftijd overleden

Op woensdag 4 juli is Bernard Buesink op 88-jarige leeftijd overleden. Bernard genoot in onze omgeving bekendheid door zijn modelspoorbaan aan de Beerninkweg in Aalten.

(door Leo van de Linde)

Aalten - Maar liefst 36 jaar genoot het publiek, jong en oud, van dit spoorwegpanorama. Helaas liet de gezondheid van Bernard het niet langer toe om te blijven wonen aan de Beerninkweg waardoor in 2015 de modelspoorbaan noodgedwongen moest sluiten. Hij kwam te wonen in een verzorgingshuis in Bredevoort. Kleinzoon Ramon Vreeman nam in 2010 het beheer van het spoorwegpanorama over van zijn grootvader. Bernard stelde in 1979 de modelbaan voor het eerst open voor publiek.

Ramon: "Mijn opa was gek op bergen, maar vond Oostenrijk wel erg ver, dus maakte hij zijn eigen berglandschap in zijn tuin aan de Beerninkweg. Daar kwamen de treintjes in te rijden. Hij was een bijzondere man. Hij is voor mij altijd een groot voorbeeld geweest. Ik heb erg veel van hem mogen leren en ben trots op wat hij allemaal heeft gedaan. Op latere leeftijd mocht ik hem helpen bij de modelspoorbaan. Hierdoor ontstond ook mijn passie hiervoor. Mijn opa was een gevoelsmens. Dit wil ik ook in een nieuwe modelbaan proberen te steken. Bernard Buesink was vroeger smid en had later met zijn broer Gerrit een bedrijf in zonneschermen aan de Prinsenstraat. Hij zal nu zijn laatste treinreis maken, maar zijn creaties zullen altijd bij ons in herinnering blijven".

Ramon wil het gedachtegoed van zijn grootvader graag voortzetten en is druk bezig met het uitwerken van allerlei ideeën voor een toekomstig nieuw modelspoorpanorama.

Meer berichten