Burgemeester Anton Stapelkamp wenst de nieuwe wethoudersploeg veel succes
voor de raadsperiode 2018 - 2022.
Burgemeester Anton Stapelkamp wenst de nieuwe wethoudersploeg veel succes voor de raadsperiode 2018 - 2022. (Foto: Leo van de Linde)

Aalten heeft na ruim drie maanden nieuw college

Aalten – de gemeente Aalten nam op dinsdag 3 juli afscheid van de wethouders: Henk Wiltink (ChristenUnie), Henk Rijks (GemeenteBelangen) en Gerard Nijland (CDA). De vertrekkende wethouders kregen alle lof voor hun inzet. Zij worden opgevolgd door Joop Wikkerink (Progressieve Partij), Hans te Lindert (CDA) en Martin Veldhuizen (VVD). Ted Kok (CDA) blijft aan als wethouder.

(door Leo van de Linde)

Veel waardering kreeg Henk Rijks, liefst 12 jaar is hij wethouder geweest van de gemeente Aalten. Henk had graag nog een periode door willen gaan. Er is echter een college gevormd, waar GemeenteBelangen geen deel van uitmaakt. Nieuwkomers zijn: Joop Wikkerink (Progressieve Partij), Hans te Lindert (CDA) en Martin Veldhuizen (VVD). Ted Kok (CDA) blijft aan als wethouder. Na het afleggen van de eed door Ted Kok, Hans te Lindert, Martin Veldhuizen en het afleggen van de belofte door Joop Wikkerink heeft Aalten na ruim drie maanden weer een college.

Het benoemen van een wethouder is een hele procedure. De vaste Commissie Geloofsbrieven presenteerde het resultaat van het onderzoek van de geloofsbrieven van de vier wethouders. Hierna volgde de stemming over de vier wethouders. Dit was in orde, al waren er wat stemonthoudingen bij een aantal kandidaat-wethouders. Al met al kregen de vier wethouders 'groen licht' van de raadsleden. Wethouder Ted Kok kreeg wederom voor een jaar ontheffing van het vereiste van ingezetenschap. Een wethouder wordt geacht te gaan wonen in die gemeente waar hij wordt benoemd. Wethouder Ted Kok mag dus op en neer reizen van zijn woonplaats Didam naar Aalten.

Twee nieuwe raadsleden
Martin Veldhuizen (VVD) en Joop Wikkerink (PP) worden wethouder. Dit is reden dat er twee nieuwe raadsleden nodig zijn. Paul Eijkelkamp (VVD) keert na vier jaar afwezigheid weer terug in de raad. Guido Uland wordt raadslid en tevens fractievoorzitter voor de Progressieve Partij. Henk Hartemink (VVD) werd benoemd tot lid van de werkgroep Financiën. Hierna was er gelegenheid om bij te praten met de vertrekkende wethouders en feliciteerde men de nieuwe wethouders en raadsleden. Voorlopig zijn er geen raadsvergaderingen in de Gemeente Aalten. Men gaat na een politiek druk en bewogen jaar uitgebreid op reces.

Meer berichten