Logo van het gratis drinkwaterpunt.

Logo van het gratis drinkwaterpunt.

SBL roept op: ‘Het is prachtig weer, maar let wel op je zelf én anderen’

Algemeen

LICHTENVOORDE - Zondag trekken de prachtige Corsowagens onder een stralende zon door de straten van Lichtenvoorde. “We zijn blij met het mooie weer”, stelt corsovoorzitter Thijs Kroezen. “Maar het is wel goed om langs de route rekening te houden met de warmte.” Hij roept bezoekers op zich hiervan bewust te zijn. En om op zichzelf maar vooral ook op elkaar te letten.

De organisatie van het Bloemencorso heeft diverse maatregelen genomen die inspelen op de warmte. Zo komen er gratis watertappunten langs de route. Ook zijn maatregelen genomen om op verschillende plekken extra schaduw te creëren met doeken en tenten. “En sowieso zijn er ook meerdere verkooppunten langs de route waar frisdrank of water te verkrijgen is.”

Voorzitter Kroezen heeft er vertrouwen in dat bezoekers hun eigen maatregelen treffen. “Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat het verstandig is om water bij je te hebben in de auto. En een hoedje of petje op langs de route is ook een goed idee. Maar ik roep bezoekers vooral op om ook op elkaar te letten. Op die manier maken wie er samen een prachtig Bloemencorso van.”

Overzicht gratis watertappunten
(te herkennen aan het blauwe bord met een kraan):

  • Switeterrein (kruising Pastoor Sandersstraat en Gert Reindersstaat) 
  • Voormalige school links van Gemeentehuis (Varsseveldseweg)
  • Café Restaurant De Driehoek (Lievelderweg 2)
  • Gunnewick Tuin en Dier (Lievelderweg 19)
  • Kruising Aaltenseweg - Ludgerstraat
  • School Marianum (Rode van Heeckerenstraat)

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit