Foto: PR

Farm & Country Fair Aalten: voor liefhebbers van het buitenleven

Van 22 tot en met 24 juni vindt de Farm & Country Fair in Aalten plaats. De enige evenement in Nederland dat is gebaseerd op de bekende Engelse plattelandsshows, georganiseerd door een enthousiast boerengezin.

Aalten - Initiatiefnemer Erik Ruesink: "We hadden al meerdere shows gezien in Engeland en waren daar helemaal weg van. Wat een mooie gelegenheid om in aanraking te komen met de landbouw en het plattelandsleven. We misten in Nederland een soortgelijk evenement en besloten 23 jaar geleden om het dan zelf maar te organiseren. Inmiddels hebben we veel contact met de Engelse shows en bezoeken we regelmatig elkaars evenement."

Het grote terrein is opgedeeld in handige themapleinen en belevenisdorpen, die elk diep op hun specifieke onderwerp ingaan. Zo is het heel gemakkelijk om eerst het onderdeel te bezoeken waar je interesse ligt. Lekker shoppen, op bezoek in het hondendorp of eerst naar de grote tent met schapen en wol: op de plattegrond die je bij de ingang ontvangt staar alles goed aangegeven.

In meerdere showringen, op het podium, in het kooktheater en op veel plekken verdeeld over het terrein worden doorlopend interessante presentaties en shows gegeven. Het programma hiervan is te vinden in de app van de Farm & Country Fair. Op www.countryfair.nl staat aangegeven hoe je deze gemakkelijk op je telefoon kunt downloaden.

Ook voor kinderen is er veel te beleven. Door de vele leuke kinderactiviteiten en duizenden dieren is de Farm & Country Fair een leerzame dag uit voor elke leeftijd. Vaak kunnen kinderen gratis deelnemen, in enkele gevallen wordt een kleine vergoeding voor materiaal gevraagd.

Boerenleven
Op het hele terrein zijn presentaties over het leven op de boerderij en de moderne machines. Boeren presenteren lekkernijen van hun eigen erf en vertellen hier alles over. In het koeiendorp staan zo'n 25 verschillende runderen, van heel groot tot heel klein. Er is vast een koe bij om even lekker tegenaan te liggen.

Meer dan 400 winkeltjes in witte punttenten bieden voor elke smaak en leeftijd mooie producten aan. Kunst, kleding, sieraden, welness, nieuwe en vintage decoratie, alles voor tuin en erf, dierverzorgingsproducten, voor iedereen wat.

Wol
We vilten, breien en haken weer volop. Maar zelf vachten verven, spinnen of vilten, hoe moet dit? In het schapendorp wordt veel informatie gegeven over het werken met wol en het houden van schapen. Leer bij de Sheep Factor Show alles over de grote verschillen tussen de rassen, voel bij de wol-o-theek aan meer dan 150 soorten wol en andere vezels. Er zijn korte viltworkshops, ook over breien en haken is veel informatie voorhanden. In de tent met schapen en wol zijn maar liefst 60 rassen schapen en geiten aanwezig.

Mensen brengen veel tijd door in hun tuin en wat is er dan fijner om juist die planten te vinden die je al lang zocht. Rotsplanten, dahlia's, rozen, aparte vaste planten en bomen zijn als specials in vele soorten verkrijgbaar. Alle benodigdheden voor werken en relaxen in de tuin zijn op de Farm & Country Fair te vinden.

Meer berichten