Marian ter Horst van Mijn Knoopjes. "Ik ben erfelijk belast, mijn moeder en oma zaten altijd te breien, en ik kan ook niet stilzitten."
Marian ter Horst van Mijn Knoopjes. "Ik ben erfelijk belast, mijn moeder en oma zaten altijd te breien, en ik kan ook niet stilzitten." (Foto: Roel Kleinpenning)

Breien, haken en macramé online

Ruim twaalf jaar lang was Marian ter Horst eigenaar van winkel De Handwerkkorf in Dinxperlo, totdat ze om gezondheidsredenen de zaak sloot in 2016. Het werk werd weer hobby want zonder handwerken kan ze niet. "Op mijn vierde jaar begon ik al te handwerken. Ik ben erfelijk belast, mijn moeder en oma zaten altijd te breien, en ik kan ook niet stilzitten."

(door Corry Florijn)

DINXPERLO - De website was er al voor ze met de winkel stopte. Marian breit en haakt, ook op bestelling, omslagdoeken en sjaals, mutsen, vesten, baby- en kinderkleertjes, baby uggs, en (woon)accessoires. Behalve op de website zijn haar creaties te koop bij cadeauwinkel/chocolatier/bakkerij Winkel & Zo in Varsseveld." Inmiddels is de hobby opnieuw uitgegroeid tot een bedrijf want er is een hechte samenwerking ontstaan met Maureen Huls van handwerkwinkel Studio Sier in Dinxperlo.

"Er is veel belangstelling voor de workshops die ik er geef in haken, breien en macramé. Voor mij is het goed te combineren, het is heel anders dan fulltime in een winkel staan. De ideeën voor de workshops bedenk ik zelf, soms word ik geïnspireerd door internet." Het hele gezin (man, twee zoons en schoondochter) helpt mee met de voorbereidingen. De naam 'Mijn Knoopjes' is als vanzelf ontstaan doordat Marian op elk stuk handwerk als signatuur een leertje met een knoopje bevestigd.

Wat maakt ondernemen in Dinxperlo speciaal?
"De gemoedelijkheid hier. En dat de mensen me kennen. Nog steeds word ik op straat aangesproken door mensen die vragen of ik de oplossing voor een handwerkprobleem heb."

Wat is je grootste ergernis?
''Ik vind het verschrikkelijk dat mensen zo over elkaar kunnen kletsen. Als je aan de ene kant een been breekt ben je aan de andere kant dood."

Waar ga je graag uit?
"Ik hou er van een terrasje te pakken met vrienden. Bij Lef bijvoorbeeld, maar ook bistro De Vorst doet het leuk en speelt in op wat de mensen willen."

Welke plaatsgenoot bewonder je, en waarom?
"Maureen Huls. Ze heeft het toch maar gedaan om van haar hobby haar werk te maken. Ze staat drie dagen in de winkel, twee dagen werkt ze in de garage van haar man, dan een gezin met alles wat erbij komt kijken: knap!"

Wat mis je nog in Dinxperlo?
"Op schoenengebied is er helaas niets meer."

Wat is je motto?
"Het komt goed."

www.mijnknoopjes.nl

Meer berichten