Peuters van Kinderdagverblijf SpelendWijs, de toekomstige schutterskoningen en koninginnen?
Peuters van Kinderdagverblijf SpelendWijs, de toekomstige schutterskoningen en koninginnen? (Foto: Leo van de Linde)

Kleurrijke optocht in Bredevoort

De Kinderspelen tijdens het Volksfeest Bredevoort vielen vrijdag in het water en vonden deze geen doorgang. Op zaterdagmorgen 9 juni waren de weergoden het stadje Bredevoort gunstig gezind betreffende de weersomstandigheden. Een vrolijke kleurrijke optocht met jong en oud trok door Bredevoort met voorop de muziek en de vendeliers van Schutterij Wilhelmina.

(door Leo van de Linde)

BREDEVOORT - De deelnemers stelden zich op aan de Kruittorenstraat. Via de Izermanstraat, Roelvinkstraat en Stadsbroek vertrok men naar Arjan Schreurs, de schutterskoning van 2017. Hier werd door de schutterij een vaandelhulde gebracht en proostte men op zijn koningschap. Hierna vervolgde men de optocht.

De jeugd had een belangrijke inbreng in het gebeuren. De jongsten reden mee in allerlei wagonnetjes. Spelend Wijs, de Kinderopvang, in Bredevoort haakte in op het toekomstige koningschap tijdens het Schuttersfeest. De jongste deelnemers waren voorzien van een gouden kroon. Een wagen had alvast een aantal toekomstige schutterskoningen en koninginnen aan boord.

Traditioneel was er de deelname van jeugdleden van SV Bredevoort en Gymnastiekvereniging Prinses Margriet. In de optocht deden een aantal opmerkelijke groepen mee zoals een Russische beatgroup en de Koppelpaarjtes met allerlei figuren uit televisieseries zoals De Flintstones. De Rock and Roll-rollators waren ook een blikvanger, evenals een wagen welke in het teken stond van The Jungle. De optocht maakte een stop bij 't Ambthuis. Hier werd wederom een vaandelhulde gebracht aan Koning Arjan Schreurs en aan de Koning van 't Ambthuis en de overige bewoners.

Meer berichten