Een toast wordt uitgebracht door Wethouder Henk Wiltink, Jan ter Haar, de wijnkoningin en haar prinsessen.
Een toast wordt uitgebracht door Wethouder Henk Wiltink, Jan ter Haar, de wijnkoningin en haar prinsessen. (Foto: Leo van de Linde)

Bezoekers Wijnfeest Aalten klinken op eerste lustrum

Het Wijnfeest Aalten werd vrijdagavond geopend door de wijnkoningin, haar prinsessen in aanwezigheid van wethouder Henk Wiltink. Jan ter Haar, voorzitter van de Stichting Aalten Promotie (SAP) vertelde dat het inmiddels de vijfde editie is van het Wijnfeest Aalten. Kortom, men vierde afgelopen weekend et eerste lustrum.

(door Leo van de Linde)

Aalten - Op de Markt staan drie dagen lang wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Achterhoekse wijnboeren. Wethouder Henk Wiltink begeleidde wijnkoningin Youndi met haar prinsessen Eline Schreurs en Iris Kreykamp vanuit een luxe limousine naar het Marktplein. Hier schonk men de eerste glazen sekt in en hief men het glas. Hiermee werd het Wijnfeest voor geopend verklaard. Alle aanwezigen kregen een glas sekt gratis. Dit viel goed in de smaak.

De deelnemende wijnboeren kregen allemaal een verrassingspakket, het zogenaamde 'Rondje Aalten', bestaande uit een gegraveerde wijnfles met afbeeldingen van markante plekken uit Aalten en een wijnglas. Dit ter ere van de viering van het eerste lustrum van het wijnfeest. Behalve wijn konden de bezoekers genieten van de traditionele Vlamzalm en heerlijke Tapas. Het wijnfeest in Aalten is een feest welke drie dagen lang in het teken staat van het proeven, maar vooral genieten van wijn.

Meer berichten