Crescendo tijdens een buitenconcert in 2017
Crescendo tijdens een buitenconcert in 2017 (Foto: eigen foto)

Midzomerconcert Crescendo tegenover het Dorpshuus in IJzerlo

IJzerlo - "Binnen onze muziekvereniging beschikken wij niet alleen over talentvolle muzikanten maar onze leden beschikken ook over organisatorische kwaliteiten. En als je als vereniging in staat bent om sámen met álle leden iets op poten te zetten, dan is dat een teken van grote saamhorigheid binnen onze vereniging én binnen onze buurtschap".

Aan het woord is Rianne Kruisselbrink trompettist en voorzitter van Christelijke Muziekvereniging Crescendo uit IJzerlo. "Omdat dit jaar de nieuwbouw plaatsvindt van de grote (sport)zaal van het Dorpshuus, kunnen wij niet beschikken over onze wekelijkse oefenruimte en is er ook geen gelegenheid om dit jaar een voor- en najaarsconcert te geven in deze locatie", aldus de voorzitter. "In september vorig jaar kwam één van de leden met het idee dan maar een 'Midzomerconcert' te organiseren. Een Midzomerconcert moet dan eigenlijk plaatsvinden óp of rond de langste dag. Wij hebben daarom gekozen voor zaterdagavond 30 juni en het zal plaatsvinden op het sportveld aan de Kruisdijk pal tegenover het Dorpshuus.''

Omdat het een Midzomerconcert is zal de aanvang 's avonds om 21.00 uur zijn. Als motto voor dit concert heeft men gekozen voor: 'Muziek - Liefde - Naoberschap'. ''Het idee erachter is dat muziekmaken een gezamenlijke hobby is van de leden van 'Crescendo' en muziek spreekt álle talen. Liefde is iets dat eenieder kan geven en ook iedereen graag wil ontvangen. Naoberschap is de relatief kleine en sociale buurtschap IJzerlo waarin men leeft en waar Crescendo een bijzondere plaats inneemt. Als rode draad loopt 'liefde' door het gehele programma en zullen de meest gekozen werken die worden gespeeld betrekking hebben op de liefde".

Kruisselbrink vervolgt: "het unieke aan de opzet van de avond is, dat een aantal talentvolle muzikanten uit de buurtschap of van oudsher nauw verbonden met IJzerlo, samen met Crescendo zal optreden. Wij hebben de medewerking van zangeressen, een pianiste, een accordeoniste, enkele gitaristen en de acrogroep van gymnastiekvereniging 'Aktief'. Het programma wordt gepresenteerd door twee welbespraakte inwoners van IJzerlo. Wat niet onvermeld mag blijven is dat álle onderdelen van Crescendo zich deze avond zullen laten horen onder de enthousiaste leiding van hun dirigenten Gerald Roerdinkholder en Fred Gaasbeek. Op het sportveld wordt een speciale tent geplaatst waarin van pallets een podium wordt gebouwd voor het orkest. Het gehele terrein wordt afgebakend en wordt voorzien van bloemstukken en feestelijke en intieme verlichting. Er is voldoende ruimte voor een natje en een droogje en parkeren kan men in de directe omgeving. Als leden van Crescendo zijn wij de afgelopen maanden, samen met de meewerkende artiesten, druk bezig met het repeteren van de uit te voeren nummers.''

Voor de entree prijs van € 7,50 kan men in een feeërieke omgeving genieten en op een ontspannende wijze luisteren naar muziek van Crescendo. Na afloop is er nog ruimschoots de tijd om aan de sta-tafels op het gezellig ingerichte terrein nog na te praten over 'Muziek - Liefde - Naoberschap'.

Meer berichten