Er zal een flyby plaatsvinden door een AT-16 'Havard' van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.
Er zal een flyby plaatsvinden door een AT-16 'Havard' van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. (Foto: PR)

COV IJzerlo en Daltonschool 't Warmelinck herdenken

IJzerlo - Op dinsdag 26 juni om 19.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking plaats bij het monument aan de Huisstededijk. Tijdens deze herdenking staan we stil bij het neerstorten van een Engelse Stirling bommenwerper op 26 juni 1943. Het vliegtuig stortte om 1.23 uur neer tussen de boerderijen van de fam. ter Horst aan de Veldweg en de fam. van Lochem aan de Huisstededijk. Vijf van de zeven bemanningsleden kwamen om.

Leerlingen van ’t Warmelinck hebben het monument in 2015 geadopteerd en spelen een rol bij de voorbereiding van de herdenking en tijdens de herdenking zelf. ’t Warmelinck bereidt samen met de Christelijke Oranjevereniging IJzerlo de herdenking voor. Het is belangrijk dat kinderen leren over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de traditie van het herdenken. Tijdens de herdenking zullen de kinderen van de basisschool een bloemstuk leggen. Ook zullen zij dit jaar een zelfgeschreven gedicht voordragen.

Bijzonder aan de herdenking van dit jaar is dat het jeugdorkest van muziekvereniging Crescendo medewerking verleent aan de herdenking, terwijl er ook een flyby zal plaatsvinden door een AT-16 'Havard' van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

Alle belangstellenden zijn welkom om de herdenking, die plaats vindt bij het bruggetje over de Keizersbeek aan de Huisstededijk, bij te wonen.

Meer berichten