Een postduif voor de keuring. Foto: Karin Stronks
Een postduif voor de keuring. Foto: Karin Stronks

Wie in Aalten heeft de mooiste postduif?

Sport

AALTEN – Op zaterdag 10 december wordt in het duivenlokaal van PV Aalten, Nijverheidsweg 7, een postduivententoonstelling gehouden. Iedereen is welkom om kennis te maken met de wereld van de duivensport. Er zijn veel postduiven te zien, er is een verloting en een onafhankelijke keurmeester zal bepalen wie de mooiste postduif van Aalten heeft.

Het hoogtepunt van de postduivententoonstelling is de verkiezing van de mooiste postduiven van Aalten. “De postduif wordt puur beoordeeld op uiterlijk en niet op vliegprestaties. De ogen, pennen ofwel veren in de vleugels, ziet de duif er gezond uit, het evenwicht en uitdrukking zijn enkele kenmerken waar de keurmeester op let. De duif moet ook een goede uitstraling hebben.”

De mooiste postduiven van de Aaltense duivenmelkers zijn te zien in het duivenlokaal. “We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Maak kennis met de duivensport en bekijk de mooiste duiven van onze clubleden! Gratis entree en koffie!”

De postduivententoonstelling begint op zaterdag 10 december om 14.30 uur. Op deze middag staat ook een verloting op het programma met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door onder andere Aaltense middenstanders. Ook worden er goede vliegduiven aangeboden door goed presterende liefhebbers. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de wereld van de postduivensport.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant