Doel Damar van Braak onder druk. Foto: RvdL

RvdL

AD’69 legt het in beker af tegen beter MVV’29: 1-5

Sport

AALTEN - AD’69 kwam tekort tegen derdeklasser MVV’29. In de eerste bekerronde nam AD’69 het op tegen 3 vijfdeklassers, won ze alle drie maar in tweede ronde was derdeklasser MVV een maatje te groot. Daarbij kwam dan ook nog een keer dat AD’69 het moest gaan doen zonder vaste keeper Robin Vonhof, zonder Mitch Lodewick en zonder Jorrin Mateman. Damar van Braak zou tussen de palen gaan staan en Jeran Luiten zou net zoals vorige week de selectie compleet maken.

Kort nadat scheidsrechter Lucassen had gefloten voor aanvang van de wedstrijd nam MVV het initiatief en wist al na 5 minuten op voorsprong te komen toen Robin Raben ervoor koos om een aanvaller in de zestien te vloeren. De pingel ging er onhoudbaar in en AD’69 was amper van de tegentreffer bijgekomen toen MVV een minuut na de openingstreffer een tweede schot op doel in petto had. Gelukkig stond Sven Aalbers dat schot in de weg.  Het lukte AD’69 om in de rest van de eerste helft de kansen te creëren maar het scoren bleef achterwege.
Met een 0-1 gingen beide teams de rust in en verrassend genoeg was het AD’69 die in de tweede helft het gros van de kansen kreeg.
AD’69 kreeg maar liefst drie kansen (waaronder een schot op de paal van Dylan Bauhuis) in amper 5 minuten maar scoren zou niet gaan gebeuren. MVV nam het spel over en scoorde in de 55e minuut de 0-2. Drie minuten daarna was het Jeroen Scholten die dezelfde paal weer wist te raken. Het zou AD’69 in deze fase niet lukken om te scoren.
MVV deed dat wel, amper twee minuten na de kans van Scholten werd de 0-3 in een aanval over verschillende schijven in de zestien uiteindelijk in het net achter keeper Damar van Braak getrapt.
Met de 0-3 was de angel uit de wedstrijd gehaald. AD’69 ging na de 0-3 vol voor een score en in de 71e minuut zou dat toch nog gaan gebeuren. Dylan Bauhuis kreeg vanaf de achterlijn de bal voor en Michiel Ebbers tikte de bal in zodat een 1-3 in het boekje van scheidsrechter Lucassen geschreven kon worden. De 1-3 leek een mooie tussenstand om het toch nog even te proberen maar het zou amper een minuutje duren toen MVV na de aftrap alweer in de zestien van AD’69 te vinden was. Thomas Oostrik was degene die wel heel ongelukkig met een kopbal in eigen doel de 1-4 wist te scoren. MVV’29 kreeg hierna tot tweemaal toe kansen om de score nog verder uit te bouwen maar nu was het keeper van Braak die in beide keren de reddende engel bleek te zijn. In het laatste kwartier gooide MVV wat extra kolen op het vuur, het verhoogde het tempo en ging op zoek naar extra doelpunten. In de 83e minuut lukte dat en daarmee een 1-5 op het scorebord zettende. Zelfs een 1-6 zat in het vat maar schot op de lat in de 87e minuut voorkwam dat laatste.