Logo aaltenvooruit.nl

En... hoe gaat het nu écht met jou?

Foto: Corry Florijn

door Corry Florijn

'Je bent een moeder van één of meer kinderen met een ziekte, beperking of andere problematiek. Je houdt van al je kinderen evenveel, maar je voelt je in een spagaat en tekort schieten omdat je ene kind extra aandacht nodig heeft, maar juist ook de andere kinderen vanwege de situatie. Zij ervaren ook de emoties en stress van hun ouders. In hoeverre worden ze geconfronteerd of betrokken bij het feit dat hun broertje of zusje anders is. Dat zorgt voor een permanente innerlijke strijd.'

WINTERSWIJK-MISTE - Op zaterdag 19 mei van 15.00 tot 17.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom aan de Hellekampsweg 9 in Winterswijk-Miste voor een openingsreceptie van de praktijk BEWUST (B)UITEN van Karin Berenschot-Beusink. Een praktijk voor moeders, broertjes en zusjes van een zorgenkind.

In haar praktijk voor coaching en begeleiding richt Karin zich dus niet op het zorgenkind maar op de familie daar omheen. "Hoe gaan zij om met de situatie, durven ze om hulp te vragen, wat vertellen ze wel of juist niet aan de omgeving, delen ze emoties?"

Karin werkte ruim 20 jaar bij CJG Oost-Gelre met multi-probleemgezinnen maar weet ook uit eigen ervaring hoe het is een zorgenkind te hebben, wat er allemaal bij komt kijken, hoe het leven verandert en hoe hard de omgeving kan reageren.

Op haar website vertelt ze openhartig over de periode van ziekte en overlijden van haar oudste zoon Vincent. "Eenzaamheid en onbegrip zijn mij niet onbekend, maar ik weet het ook te doorbreken."

Wat maakt ondernemen hier speciaal? "Deze locatie buitenaf. De stap naar een eigen bedrijf toe was bijzonder en de creativiteit die ik er in kwijt kan."

Waar kent men je nog meer van? "Van de sportclubs van de kinderen, de activiteiten hier in de buurtschap en op school. Het buurtleven is hier sterk, elke reden wordt aangepakt voor een feestje. De buurt staat voor je klaar in goede en slechte tijden."

Wat doe je in je vrije tijd? "Het liefst ben ik met vrienden, gezellig bij elkaar zitten, barbecueën, wandelen. We zijn ook heel graag op Texel."

Wie bewonder je? "Linda Commandeur. Haar boek 'Zo simpel is het dus wél' stimuleert mensen om voor zichzelf te beginnen."

Wat mis je hier nog? "De zee. Als we die toch eens naar hier zouden kunnen halen..."

Wat is je motto? "Als je de humor verliest, dan verlies je alles."

www.bewustbuiten.com

Meer berichten

Shopbox