Jeu de boules en bocce op sportpark Zuid. Foto: PR

Jeu de boules en bocce op sportpark Zuid. Foto: PR

Jeu de boules en bocce op sportpark Zuid

Algemeen

AALTEN - Eenieder weet dat op Sportpark Zuid in Aalten ruimte is voor veel sporten zoals voetbal, beachsoccer, beachvolley, korfbal, basketbal, skeeleren, baanwielrennen, cyclecrossen, mountainbiken, pumptrack met fiets, step of skateboard en als er winter is natuurlijk schaatsen. Maar er is meer te doen. Namelijk jeu de boules en bocce.

Hoe wordt jeu de boules gespeeld?
Een klein balletje wordt op de baan gelegd en de spelers dienen dan met de eigen jeu-de-boulesballen dit kleine balletje zo dicht mogelijk te benaderen.

Het wegspelen van de bal van iemand anders en zelf zo dicht mogelijk bij het kleine balletje terechtkomen is wat vaak de strijd bepaalt. Er kunnen diverse van tevoren afgesproken spelregels gehanteerd worden.

Hoe wordt bocce gespeeld?
Vrijwel hetzelfde. De ballen en baan zijn wel anders. Ook hier wordt geprobeerd om de eigen ballen dichterbij de witte kleine bal te gooien dan de tegenstander. Op deze manier kunnen, net als bij jeu de boules, punten worden gescoord.

Banen op het sportpark
Op het sportpark zijn twee jeu-de-boulesbanen, nabij de beachvelden, en drie boccebanen iets verder op het park, ter hoogte van het tweede voetbalveld. Er zijn bij deze banen bankjes geplaatst om je beurt af te wachten en te relaxen. En het spel van de tegenstanders gade te slaan.

Wanneer kan ik spelen?
Wil je als inwoner van de gemeente Aalten of als bezoeker van elders gebruik maken van de banen: het sportpark is door de week open van 9.00 uur tot 22.00 uur en in het weekend tot 20.00 uur.

Voor een kop koffie of fris kan men terecht in de kantine op de ochtenden van maandag tot en met vrijdag, behalve op dinsdag. Toiletten en invalidentoilet zijn aanwezig.

Attributen
Er wordt van uitgegaan dat men zelf speelattributen meeneemt. Mocht men geen ballen hebben, dan zijn deze in de kantine in bruikleen te krijgen (tijdens de openingstijden van de kantine). Er zijn in beperkte mate ballen beschikbaar.

Kosten
Gebruik maken van de banen is gratis. Om het sportpark schoon en mooi te kunnen houden, wordt een vrije gift op prijs gesteld.

Borden
Op borden staan de spelregels uitgelegd.

Met een groep
Wie als (buurt)vereniging, familie of vriendengroep deze spellen wil spelen: dat kan. Eventueel kan ook gebruik worden gemaakt van de kantine.
Neem daarvoor contact op met de Stichting Sportpark Zuid en informeer ernaar: info@sportparkzuid-aalten.nl 

Jeu de boules en bocce op sportpark Zuid. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant