Nienke Nijman (li) Marlou Rave (re)
Nienke Nijman (li) Marlou Rave (re) (Foto: Athos Aalten )

Athos succesvol tijdens toestelkampioenschappen

Aalten - Turnsters van gymnastiekvereniging Athos hebben op 12 mei deelgenomen aan de toestelkampioenschappen 1e t/m 4 divisie van district oost.

Bij toestelkampioenschappen zijn er per toestel prijzen te verdienen, dit in tegenstelling tot de meerkamp. In het overvolle deelnemersveld wisten de Aaltense meiden zich prima staande te houden.

Als eerste was het de beurt aan juniorturnsters Oda Kamink, Alyssa Luiten en Merel Wikkerink. Deze dames kwamen uit in de vierde divisie. Zij hebben alle drie mooie, strakke oefeningen laten zien, die resulteerden in hoge scores. Helaas net niet genoeg voor een medaille, al kwam Merel met haar balkoefening heel dicht in de buurt. Op een tiende punt miste zij het podium.

Gelijktijdig turnden op de baan ernaast seniorturnsters Verena Pamboer, Elisan Peters en Nelleke Houwers. Zij kwamen uit in de derde divisie. Ook hier prachtige oefeningen. Verena, die voor het eerst dit seizoen in actie kwam, liet zien dat zij nog steeds de absolute topper is op vloer. Helaas miste zij door een veranderde regelgeving wat punten, waardoor een podiumplek er niet meer in zat. Elisan toonde veel lenigheid en eindigde op vloer en balk hoog in het klassement. Op balk turnde Nelleke een super oefening met een hoge D-score(moeilijkheid), die haar een gouden medaille opleverde. Ook op de onderdelen vloer en brug scoorde zij hoge punten.

In de volgende wedstrijd was het de beurt aan Marlou Rave en Nienke Nijman. Zij kwamen uit in de categorie senior vierde divisie. Marlou miste op balk op een haar na het podium, maar wist op het onderdeel sprong een zilveren medaille in de wacht te slepen met twee praktisch foutloos uitgevoerde ingewikkelde sprongen. Nienke turnde op balk een oefening met mooi uitgevoerde gymnastische en acrobatische elementen. Dit leverde haar op dit toestel een zilveren medaille op.

Trainster Arieke toonde zich na afloop zeer tevreden met de behaalde resultaten.

Meer berichten