Uitslagen en verslagen AD'69 junioren d.d. 9 en 12 mei 2018

AD’69 JUNIOREN 9 mei 2018                                                                                         19.30 uur AD’69 MO19-1                        –         FC Trias MO19-1         4-3 ( 2-2) doelpunten: Rosa ter Hedde(3) en Nienke Hermanides

verslag : AD’69 MO19-FC Trias MO19 4-3 in een zeer spannende pot voetbal

Een doordeweekse dag, warm, zeer matig veld en een niet compleet team waren de ingrediënten voor deze wedstrijd. FC Trias doet het in doordeweekse wedstrijd goed, dus het kon wel eens een zware wedstrijd worden.

De wedstrijd begon meteen scherp. FC Trias zette direct veel druk op de achterhoede. Ze tikten de bal snel rond, vonden elkaar en met hun snelle dames voorin kwam men direct voor de goal. Amber Baars keepte een goeie wedstrijd maar toch na 7 minuten scoorde Trias al de 0-1 en 3 minuten later 0-2. Balen natuurlijk maar de meiden bleven hard werken wat maakte dat Nienke na 17 minuten 1-2 scoorde. We waren weer in de wedstrijd. De achterhoede werkte zeer hard om te zorgen dat het achter dicht zat. Dat viel niet mee, Trias gaf veel druk. Het lukte hen wel om van achter en het middenveld uit goed te combineren en de ballen voorin te leggen. Hierdoor scoorde Rosa na 32 minuten de 2-2. Tot aan de rust werd er van beide kanten geprobeerd te scoren maar t lukte niet meer.

Na de rust zette FC Trias weer veel druk. De achterhoede kreeg het zwaar te verduren. Het middenveld werd regelmatig ook achterin gesignaleerd om hen te ondersteunen. Dit resulteerde na 10 minuten in een 2-3. De meiden van AD’69 zette een tandje bij. Het met elkaar hard werken werd beloond met een 3-3 door Rosa na 27 minuten. Nu volhouden. Hoe mooi zou het zijn 1 punt mee te nemen tegen een sterk spelend Trias. We hielden vol. En kregen zelfs nog mogelijkheden. In de laatste 5 minuten gaven we nogmaals druk op de achterhoede van Trias en maakten zij een inschattingsfout en kon Rosa de 4-3 scoren. Nu volhouden. Trias gaf veel druk maar met elkaar werd elke bal weggewerkt en hielden we het vol. Gewonnen 4-3.

Meiden wat hebben jullie met elkaar hard gewerkt en een mooie prestatie neergelegd. Trots!!

AD’69 JUNIOREN 12 mei 2018

14.30 uur         AD’69 JO19-1         -         St. Haarlo/Noordijk JO19-1 5-6 ( 3-2 ) doelpunten: Mark Jansink(2) Justin Rusink(2) en Mark Maatkamp

verslag: AD'69 JO19-1 verliest van de combinatie Haarlo/Noordijk JO19-1 met 5-6 ondanks de vele kansen. AD'69 JO19-1 verliest door enorme fouten met 5-6.

AD'69 startte sterker in de eerste 10 minuten zonder zich grote doelkansen te creëren. Na een kwartier kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Toch stond het 5 minuten later 1-0 voor AD'69. Een diep gespeelde bal op Justin Rusink kon hij goed aannemen en Justin schoot de bal onder de doelman in het doel. Even later kwam Joost Duenk uit een pass van Lars Rave in balbezit maar hij schoot de bal hard voorlangs. Na 28 minuten brak Lars van Zuilekom op snelheid door. De voorzet kwam voor bij Justin Rusink die de bal het laatste tikje gaf. Maar de keeper van Haarlo /Noordijk redde. In de 30ste minuut 1-1, Glenneth Baten kwam uit op een diepe bal , maar was te laat. De speler van Haarlo/Noordijk schoof de bal langs hem heen in het doel.(1-1) AD'69 kreeg kansen om opnieuw op voorsprong te komen door o.a. Lars van Zuilekom. Een lobje was de bedoeling maar het werd een bal in de handen van de keeper. Even later opnieuw Lars alleen voor de keeper na een steekbal. Maar opnieuw stopte de uitstekende keeper de bal. In de 40ste minuut kans voor Mark Maatkamp die geheel vrij gespeeld werd. Hij schoot de bal alleen voor de keeper tegen hem op. Kansen te over. En toen 1-2. Van een te korte terugspeelbal profiteerde Haarlo/Noordijk en het stond 1-2. Dat leek ook de ruststand te worden. Maar de ruststand was 3-2 voor AD'69. Binnen drie minuten scoorden Justin Rusink uit een voorzet van Lars van Zuilekom en Mark Maatkamp die de bal ineens op zijn slof nam de 2-2 en 3-2. Meteen hierna was het rust.

Na rust meteen een 10 minutenstraf voor Haarlo/Noordijk toen Lars Rave onderuit getrokken werd in kansrijke positie. AD'69 had gewisseld voor de 2e helft. De eerste 10 minuten AD'69 sterker. Justin Rusink brak uit maar strandde opnieuw op de uitstekende keeper van Haarlo/Noordijk.. Geklungel achterin bij AD'69 ( te kort terugspelen voor de 2e keer) betekende 3-3. En nog geen minuut later een bal die AD's keeper niet onder controle kreeg bracht de stand op 3-4. En dat inmiddels weer voor 11 spelers van Haarlo/Noordijk. Joost Duenk die doorbrak kon ook de keeper van Haarlo/Noordijk niet passeren. Uit de corner hierna scoorde Mark Jansink de 4-4 via zijn hoofd. Nog geen twee minuten later 4-5. Een lob over de keeper van een speler van Haarlo /Noordijk was hieraan voorafgegaan. AD'69 kijkt verbijsterd toe. Helemaal toen het 4-6 stond. Een speler die geheel vrijgelaten werd kon ongehinderd op AD’s doelman afgaan en scoorde. Het spel van AD'69 zakte ineen ondanks de nu weer ingebrachte spelers van AD'69. Mark Jansink scoorde 10 minuten voor tijd nog de 5-6 en even Later was Lars van Zuilekom er door heen,. Maar wederom redde de keeper met een uitgestoken been. AD'69 bleef steken op 5-6. Een nederlaag die zeker niet nodig was geweest.

                        AD’69 JO17-1         vrij -

13.00 uur         Longa’30 JO15-3         -         AD’69 JO15-1         4-2         ( 3-2 ) doelpunten: Sven Albers en Oliver Smit

verslag: AD'69 JO15-1 maakt de kansen niet af in Lichtenvoorde en verliest met 4-2.

AD'69 JO15-1 had in Lichtenvoorde zeker kunnen winnen als het de kansen maar afgemaakt had die ze kregen. Zeker zes open kansen kreeg AD'69 en geen één ging er in. AD'69 startte niet al te best en kwam met 2-0 achter. Toch kwam de ploeg van Roland Graepler en Marco Gunsink weer terug tot 2-2 via de doelpunten van Sven Albers en Oliver Smit. (2-2) Toch kwam de ruststand op 3-2 voor Longa'30.

Na rust drukte AD'69 volop en kreeg het deze hierboven genoemde kansen. Ook een penalty had gegeven kunnen worden. maar kreeg AD'69 niet toegekend. Echter een vrije trap voor Longa'30 liet de scheidsrechter wegens hands ook doorgaan. Met één op één in de laatste vijf minuten drukte AD'69 Longa'30 ver terug. Maar een doelpunt van Longa'30 zorgde ervoor dat er geen eer meer te behalen viel. uitslag 4-2

16.00 uur         DZC’68 M019-1 -         AD’69 MO19-1         4-3 ( ) doelpunten: Rosa ter Hedde , Nienke Hermanides

verslag: AD’69 MO19-1 verliest na enerverende weken met 4-3 van DZC MO19-1 uit Doetinchem. AD'69 verliest met 4-3 van koploper DZC'68 MO19 . Een nederlaag die misschien niet nodig was geweest.

Een wedstrijd tegen de koploper. Dat kon wel eens een pittige wedstrijd worden. AD'69 ging er direct volop in. DZC'68 had dat niet verwacht. Ze hadden moeite met de druk die AD'69 zette. Dit resulteerde na 10 minuten in de 0-1. Nienke Hermanides speelde zich vrij en scoorde. Nog geen vijf minuten later kreeg AD'69 een corner. Nienke nam deze zoals ze dat de laatste tijd altijd doet. Dit keer legde ze de bal ineens in het doel. (0-2) DZC'68 MO19-1 moest wat doen. Het team werd omgezet en Nienke werd klem gezet door twee meiden van DZC'68. Het werd direct lastiger. DZC kwam wat meer aan de bal, wat na 35 minuten de 1-2 opleverde en nog geen 10 minuten later stond het 2-2. We moesten weer aan de bak. De warmte en voor sommige het kamp (Pupillenkamp AD'69, red.) en bij enkelen al een wedstrijd in de benen ging mee spelen. De rust ging AD'69 met een 3-2 achterstand.

Na de rust knalde een DJ met muziek bijna het dak van de kantine. Het swingde lekker maar in het veld werd het niet zo gewaardeerd. AD'69 liet zich echter niet kennen. En na vijf minuten zag Nienke Hermanides de keepster te ver voor het doel staan en legde de bal er mooi overheen.(3-3) Een misverstand achterin maakte dat Celine Bruggert een mooie goal maakte in echter het eigen doel (4-3) Dat was effe balen. Nu de knop weer omzetten. Beide teams werkten hard om nog een goal te maken. Maar het lukte niet meer. In de laatste vijf minuten werd Rosa ter Hedde onderuit gehaald. De scheidsrechter liet echter doorspelen, maar floot even later toch af om Rosa een gele kaart te geven....???? Ze stond er dus tien minuten nu naast. En kwam niet meer aan het voetballen. Dat bracht veel verwarring. Want er was niets gebeurd. Maar met de scheidsrechter was niet te praten. Hij had iets gezien wat een gele kaart waardig was. Binnen de vijf minuten floot hij daarna af en was de eindstand 4-3 voor DZC'68. Wat een domper. Wel hard gewerkt meiden . Top.

Meer berichten