Yeftha Nyamsangya in een heftig kopbalduel met een speler van HZVV. (foto: André Wamelink)
Yeftha Nyamsangya in een heftig kopbalduel met een speler van HZVV. (foto: André Wamelink)

AZSV mag na overwinning op HZVV nog een jaar hoofdklasse spelen

Aalten - AZSV heeft een dik verdiende 2-0 overwinning behaald op HZVV en daarmee het hoofdklasserschap voor komend seizoen veilig gesteld. Van meet af aan waren de Aaltenaren de betere ploeg die voor de pauze door Yeftha Nyamsangya op voorsprong kwamen. Na de pauze verdubbelde Rik van der Eerden de stand, nadat al enkele mooie kansen om zeep waren geholpen. HZVV probeerde het nog wel in de slotfase, maar Niek te Veluwe haalde een Hoogeveense inzet van de doellijn en deed daarmee het enige echte wapenfeit van HZVV teniet. Nu kan trainer Dennis van Toor na acht seizoenen AZSV op een rustige manier en zonder stress zijn afscheid voorbereiden.

AZSV begon weer met Rik van der Eerden in de spits, die de wedstrijd tegen Huizen nog aan zich voorbij moest laten gaan. Ook Yordi Orriëns keerde terug in de basis, mede door de schorsing van Bram Rensing. De Aaltenaren begonnen goed aan het belangrijke duel met HZVV, dat moest winnen om aansluiting te vinden met de roodwitten. De betere kansen waren ook voor de ploeg van Dennis van Toor. Een schot van Kars Vierwind was een prooi voor doelman Hidde Streutker, aan de andere ging een inzet van Kelly Joao naast het doel van Matthijs Ebbers en Rik van der Eerden kopte een vrije trap van Kars Vierwind over het doel van de Drenthen. Tien minuten voor de pauze kwam AZSV op voorsprong toen Yeftha Nyamsangya een mooie combinatie met Rik van der Eerden zelf afrondde en net voor Hidde Streutker de bal in het doel tikte, 1-0.

In de tweede helft leek AZSV snel de beslissende tweede treffer te maken, maar de kansen waren niet besteed aan Robbin Thuss, Rik van der Eerden en Joost Rasing. Halverwege het tweede bedrijf zette topscorer Rik van der Eerden op aangeven van Robbin Thuss de 2-0 op scorebord met zijn achtste treffer van het seizoen. De ploeg van Dennis van Toor maakte nie dezelfde fout als twee dagen tevoren tegen Huizen. HZVV kwam niet in de wedstrijd en kreeg alleen via Paul Bagura een kans, maar zijn inzet werd door Niek te Veluwe van de lijn gehaald. Invaller Brian Hogeweide kreeg de beste kans op 3-0 na een voorzet van Niek te Veluwe, maar de Silvoldenaar miste alleen voor Hidde Streutker.

Door de winst op HZVV is AZSV nu veilig en mag het komend seizoen opnieuw in de hoofdklasse spelen. Huizen, Zuidvogels, NSC Nijkerk, HZVV en csv Apeldoorn gaan onderling uitmaken welke twee ploegen gaan degraderen en welke twee de nacompetitie zullen gaan spelen. AZSV komt nog twee keer in actie dit seizoen. Komende zaterdag gaat het op bezoek bij koploper Eemdijk, dat dan kampioen kan worden en op de laatste speeldag komt SDC Putten nog naar sportpark Villekamp.

AZSV-HZVV 2-0 (1-0). 36. 1-0 Yeftha Nyamsangya, 64. 2-0 Rik van der Eerden. 

Scheidsrechter. W. Wiersma uit Drachten gaf gele kaarten aan Robbin Thuss en Rik van der Eerden van AZSV en aan Marlon Luchtenberg, Noah ten Brinke, Jan Hup en Yoran Popovic van HZVV.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns (76. Jan-Willem Bauhuis), Jonathan Goosen, Max Jansen, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Robbin Thuss (74. Sjoerd te Boekhorst), Joost Rasing (82. Brian Hogeweide), Kars Vierwind, Rik van der Eerden.

Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Yannick Manusiwa, Paul Bagura, Arjan Akkerman, Kelly Joao, Marlon Luchtenberg (58. Yoran Popovic), Reza Hosseini, Jan Hup, Sander Dzemidzic, Jos Fidom (74. Frank Strijker), Noah ten Brinke (60. Tim Mulder).

Meer berichten