VVN organiseert scootmobielcursus

Aalten - Dankzij de scootmobiel zijn steeds meer mensen in staat om langer zelfstandig op stap te gaan. Voor velen is het een prachtig vervoermiddel al valt het besturen ervan niet altijd mee. En ook moet je wel weten welke verkeersregels er speciaal voor de scootrijders gelden

Om deze mensen veiliger en met meer zelfvertrouwen aan het verkeer te laten deelnemen organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Aalten/Dinxperlo in samenwerking met de gemeente Aalten een scootmobieltraining. Deze training is ook bestemd voor diegene die wel eens gebruik maakt van een scootmobiel via de hulpmiddelenpool van de gemeente.

De training bestaat uit de onderdelen : uitleg van de verkeersregels voor scootmobielgebruikers, het oefenen van bijzondere verrichtingen op een afgesloten parcours, een ogen- en gehoortest en een rit door Aalten onder leiding van een instructeur.

Deze training vindt plaats op donderdagmiddag 21 juni van 13.30 uur tot 17.15 uur bij Pannenkoekenhuys 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 te Aalten.

Tijdens deze middag zijn ook medewerkers van de firma Medipoint, leverancier van o.a. scootmobielen, aanwezig. Zij beantwoorden allerlei vragen omtrent een scootmobiel en verrichten desgevraagd ook kleine reparaties aan de scoots. Het maximale aantal deelnemers is achttien.

Na afloop ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname en een naslagwerkje met daarin de belangrijkste verkeersregels voor scootmobielrijders. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Deelnemers kunnen zich tot 1 juni melden bij Eddy ten Broeke, secretaris VVN Aalten/Dinxperlo,

Keminksweide 53, 7091 DL Dinxperlo, info@eddytenbroeke.nl

Meer berichten