Twee open tuinen in Breedenbroek

Breedenbroek - Al een 10 jarige traditie, is het open stellen van Landschappelijke tuin 't Meihuus. De eerste openstelling dit jaar is op tweede Pinksterdag.

De tuin van Henk en Annie van Langen is op deze dag ook te bezichtigen. Deze twee tuinen, beide zeer ruim van opzet, ieder met zijn eigen hoogtepunten, liggen op korte afstand van elkaar. Een ideale gelegenheid om twee bijzondere liefhebberstuinen op één dag te bezoeken.

De van Langen tuin, ontstaan van uit het hoveniersbedrijf, is een zeer volwassen tuin, waar een begin mee werd gemaakt in 1990. Een bijzonder element in de tuin is een 45 mtr. lange berceau van haagbeuk. Een grote vaste planten collectie, een Hosta verzameling van 250 soorten, een koi vijver en een aantal Aziatische beeld en materiaal elementen.

De Meihuus tuin is gelegen rondom een verbouwde, voormalige boerderij. In fases aangelegd vanaf 2004. Kenmerkend zijn de vele vaste planten/siergrassen borders, de heestertuin, de prairie borders, rozentuin en de natuurlijke paddenpoel met daarom heen de wilde bloemen en grassen wei, waarin het goed vertoeven is. Hier geniet je ook van de Moschata rozenrand.  Op gepaste wijze zijn er op vele plaatsen kunst en zitplekken geïntegreerd.

Imkerij 't Beggelder zal op 't Meihuus  aanwezig zijn met hun demo kast en de heerlijke honing.

Kortom is er veel te zien in beide tuinen en wel in één bezoek in de regio.

Wat bloeit er dan op zo'n dag? Altijd lastig te voorspellen, afhankelijk van de weerssituatie.

Gebruikelijk is dat er bloei is van heesters, rododendrons, choisa's, alliums, amsonia, salvia, lamium, akelei, etc.

De entreeprijs bedraagt € 3, - /persoon/tuin. Openstelling 11 – 17 uur.

De tuinen kunnen ook door groepen vanaf 10 personen, op afspraak vooraf, ook op andere tijdstippen worden bezocht.

Adressen:

Van Langen tuin, Demkespad 3, 7091HX Dinxperlo. 06-30053388

Meihuus tuin, Terborgseweg 19, 7084AD Breedenbroek. 0315 653173. www.meihuus.nl

Meer berichten