De Kinderraad met kinderburgemeester Jurre Tadema (tweede van links). Foto: Suzan Westerveld
De Kinderraad met kinderburgemeester Jurre Tadema (tweede van links). Foto: Suzan Westerveld

Primeur op dertigste editie: Sjoksfestival Junior!

Algemeen

Primeur op dertigste editie: Sjoksfestival Junior!

AALTEN – Op de dertigste editie van het Sjoksfestival kunnen jongeren kennismaken met het ultieme festivalgevoel. Voor kinderen en jeugdigen van groep 7 basisschool tot zestien jaar wordt het Sjoksfestival Junior georganiseerd. Op de zaterdagmiddag 4 juni, van 15.00 tot 18.00 uur, is een fantastisch programma samengesteld door de stichting Sjoks Evenementen en Figulus Welzijn.

Door Karin Stronks

“Het wordt allemaal professioneel opgezet. Via Eventgoose kunnen kinderen gratis tickets reserveren, er zijn diverse shows op het Hoge Blik met Dj’s en rappers, de kinderburgemeester van de gemeente Aalten, Jurre Tadema, zal samen met de kinderraad het Sjoksfestival Junior officieel openen!” Aan het woord is Christiaan ter Haar, voorzitter van de stichting Sjoksevenementen. “We hebben voor de organisatie van het Sjoksfestival Junior contact gezocht met Figulus Welzijn.” Jongerenwerkers van Figulus Welzijn hebben met veel enthousiasme de handschoen opgepakt en helpen actief mee om het Sjoksfestival Junior te promoten en mee te denken over het programma. Ze flyeren zo mogelijk op scholen, hangen posters op en proberen zo veel mogelijk jongeren op de hoogte te brengen van het festival voor de jeugd. 

“De kinderburgemeester en kinderraad zijn ingeschakeld, naast het openen van het festival gaan zij als vrijwilliger aan de slag bij het verstrekken van bandjes en zij zullen mensen van jongerencentrum Atlantic helpen achter de bar, net als veel andere jongeren”, vertelt Michiel Stronks van Figulus Welzijn. De jonge bezoekers stellen een favoriete Top 20 samen via Instagram die tijdens het Junior Sjoksfestival zal worden gespeeld. Michiel: “Iriszorg zal op het festival aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over geluid, om te laten voelen wat geluid met je doet wat voor impact het heeft. Ze staan niet op de voorgrond overigens.” 

De bedenker van het Sjoksfestival Junior is Milan ter Haar, zijn vader Christiaan zit vanaf het prille begin in de organisatie van het Sjoksfestival. Christiaan: “Milan en zijn broertje Thymon helpen mee met Sjoksfestival junior, onder andere met een prijsvraag. Milan verzorgt een tik tok Sjoksfestival junior account en beide jongens zullen op zaterdag de batterijen van alle portofoons tussendoor vervangen.” Doel van het Junior Sjoksfestival is om jongeren kennis te laten maken met het uitgaansleven en het ultieme festivalgevoel. Christiaan: “De jeugd heeft de toekomst, we willen ze graag de sfeer laten proeven en laten zien wat er allemaal bij komt kijken. Daarom is het om te beginnen al nodig om een gratis ticket te bestellen via Eventgoose!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit