De honderdjarige mevrouw Holthuis-Ivens met burgemeester Stapelkamp en zijn vrouw Cecile. Foto: Jan Oberink
De honderdjarige mevrouw Holthuis-Ivens met burgemeester Stapelkamp en zijn vrouw Cecile. Foto: Jan Oberink

Mevrouw Holthuis-Ivens 100 jaar

Algemeen

AALTEN - Op dinsdag 3 mei brengen burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw Cecile een bezoekje aan de 100-jarige mevrouw Holthuis-Ivens. De jarige mag een fraai boeket bloemen in ontvangst nemen. 

Mevrouw houdt niet zo van verjaardagen, ze vindt dat het maar snel voorbij moet zijn! Er wordt geen feestje gegeven, het is te druk voor haar als er veel mensen bij elkaar zijn. Mevrouw doet alles nog zelfstandig, zonder hulp. Fietsen en wandelen lukt niet goed meer, ze is veel thuis. 

In haar huwelijk zijn negen kinderen geboren, acht jongens en één meisje. Twee zonen zijn vrij jong overleden (40 jaar). Mevrouw is verzorgende geweest, heeft later ook veel geholpen in woonzorgcentra zoals het Hoge Veld en Den Es. Haar man heeft gezondheidsklachten gehad, daarom heeft mevrouw altijd veel aan moeten pakken. Vroeger heeft zij samen met haar man een handwerk/wolwinkel gehad aan de Bredevoortsestraatweg. Een van de zonen heeft het bedrijf overgenomen, een andere zoon runde een winkel aan de Landstraat. 

Mevrouw Holthuis vertelt de burgemeester en zijn vrouw over haar mondharmonica waar ze lange tijd niet op heeft gespeeld. Op verzoek van burgemeester Stapelkamp “Ik heb haar een beetje uitgedaagd”, speelt ze een stukje muziek, wat haar heel goed af gaat!  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit