Afbeelding
PR

Gekkigheden in Follybos en prachtige Silo Art kunst

Algemeen

IJZERLO – De jubileum editie van de Farm & Country Fair van 24, 25 en 26 juni, biedt niet alleen een presentatie van alles van met het plattelandsleven te maken heeft maar ook twee bijzondere ‘blijvende’ bezienswaardigheden, het Follybos vol verrassende gekkigheden en het indrukwekkende Silo Art project.

Door Karin Stronks 

Al wandelend langs het Follybos, waar de eerste bizarre bouwwerken te zien zijn, komt de bezoeker uit bij de vier enorme silo’s die beschilderd zijn door Rosalie de Graaf, RoseArt paintings, met vier generaties en vier thema’s. Het saaie grijs heeft plaatsgemaakt voor prachtige symbolische kunst. Deze silo’s zijn de eerste beschilderde exemplaren, het initiatief is inmiddels over de Achterhoek uitgerold. 

Het altijd weer verrassende Follybos vol bizarre bouwwerken en gekkigheden is een bezoekje meer dan waard. Lekker slenteren in de schaduw, bijzondere plantengroei ontdekken en verrast worden door de objecten. Te denken aan een kerstboom van gekleurde fietsen, geparkeerde bezems, de idyllische Zuid-Italiaanse Trulli huisjes, een labyrint, een vloer van wijnflessen, het misery-house en de Drytannic, geheimzinnige knopjes, wat gebeurt er als je er op drukt? 

Even de Farm & Countryfair met de vele stands, shows, demonstraties en lekkernijen verlaten en je laten inspireren door het malle Follybos, vertaald ‘dwaasheid bos’. De koelte opzoeken in het schaduwrijke bos en na elke bocht een ‘schrikeffect’ of een grappige verrassing tegenkomen. 

Elk jaar komen er nieuwe gekkigheden en bizarre bouwwerken bij. Joke en Erik Ruesink doen ideeën op, bijvoorbeeld tijdens bezoekjes aan het buitenland. Joke vertelt: “Ook bezoekers komen soms met ideeën. We hebben een biechtruimte gemaakt achter het kerkje, een gast had ons getipt hierover. En er zijn meer geluiden gekomen, en wind. Ook kunnen bezoekers wat nattigheid verwachten!” Een nieuw idee is om een vliegenzwam te bouwen. “Daar zijn we nog mee bezig.”

Het Follybos en de Silo Art kunst zijn gratis te bezichtigen voor bezoekers van de Farm & Country Fair. In het verdere seizoen gelden andere openingstijden. 

www.countryfair.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden Farm & Country Fair. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant