Afbeelding
PR

Bill Clinton op de Farm & Country Fair

Algemeen

IJZERLO – Op de ‘zilveren’ Farm & Country Fair, die wordt gehouden op 24, 25 en 26 juni, is een primeur te zien, Bill Clinton is aanwezig tussen een indrukwekkende verzameling theepotten. “Deze collectie hebben we speciaal voor de jubileum editie ontwikkeld”, vertelt Joke enthousiast. “De oud-president is erbij!” 

Door Karin Stronks

We wandelen door Suzies Museum (voorheen Bewaar ’t Olde) naar de ruimte waar de tentoonstelling van de theepotten is ingericht. Deze wandeling is al een belevenis op zich. Tientallen wekkers, serviesgoed, oude radio’s, keukengereedschappen, een ‘waskamer, Engelse kopjes, je waant je tientallen jaren terug in de tijd. De collectie is enorm. 

Dan zijn we er, bij de verzameling theepotten. En niet zomaar theepotten… Zeer gedetailleerde, over het algemeen handgemaakte en -beschilderde theepotten. Onder andere Canadese en Engelse exemplaren van ontwerpers als Leonardo, Tony Carter, Annie Rowe en Paul Cardew. Joke: “Paul heeft echt supermooi spul ontworpen, elke verzamelaar kent hem.” 

In Nederland zijn deze theepotten nauwelijks bekend. “In Engeland en Australië zijn verzamelaarsclubs, er zijn veel boeken over deze theepotten geschreven, er zijn nog steeds bedrijven waar deze grappige modellen worden gemaakt.”

Er staan vitrinekasten vol theepotten waar je fijn omheen kunt lopen om de bijzondere creaties van alle kanten te bewonderen. Talloze thema’s, passend bij elkaar geplaatst. Huisjes, beroepen, honden, sprookjesfiguren, paddenstoelen, muziekinstrumenten, de ontwerpen zijn legio, zeer divers en zeer gedetailleerd. 

Joke vertelt over de unieke collectie met veel kennis van zaken: “Deze verzameling hebben we veelal aangeschaft, geïmporteerd. Er zijn collectors items bij waarvan er maar een paar zijn gemaakt. Bijvoorbeeld dit duo. Totaal 40 stuks over de hele wereld.” Ze wijst naar twee theepotten. Bill Clinton kijkt ons aan, Monica Lewinski staat aan de achterkant. Eén Clinton heeft een lange neus, de andere een gewone. Joke glimlacht: “Misschien heeft Bill Clinton deze twee ook wel op zijn schoorsteenmantel staan!” 

www.countryfair.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden Home.saxo.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit