Expositie Galerie 21 van 21 april t/m 13 mei 2018

Breedenbroek - Ook deelnemer aan de Kunstroute Oude IJsselstreek 21-22. 28-29 april. In Galerie 21 word je gastvrij ontvangen en kun je ontspannen genieten van kunst en een praatje maken met de kunstenaars.  

Ria Wiendels   Schilderijen 

In de loop van meer dan 35 jaar als schilder, heeft zij een heel eigen stijl

kunnen ontwikkelen. Abstractie zal haar nooit vervelen: het boeit bovenmatig en daagt uit nieuwe vormen en technieken te proberen. Het maken van een kunstwerk is steeds het begin van een nieuwe reis waarbij kleur en figuratie samen een eenheid vormen. Horizontale en verticale lijnen verdelen de

vlakken, de kleuren raken of overlappen elkaar. Sommige kleuren en vormen worden gecamoufleerd, andere verdwijnen en weer andere komen te voorschijn. Haar kleurgebruik geeft een dynamiek aan elk schilderij.  

Gerard Dietvorst, Peter Rutten, Anneke Hendriks, Lonneke Jans en Ria Wiendels.  Sculpturen in brons en... 

Enige jaren geleden kwamen zij in contact met Loek Hambeukers (beeldhouwer/ kunstenaar die zich vooral toelegt op brons). Door hem raakten zij gefascineerd in het werken met brons. In het hele ambachtelijke proces van het aanbrengen van gietkanalen, het in vormen, het schuren, afwerken en

patineren ligt een enorme uitdaging. Wanneer het gegoten wordt is het resultaat altijd weer verrassend. Naast bronzen beelden worden er ook beelden in steen en keramiek geëxposeerd.  

Freddie  Hooijmaaijer.   Sieraden 

Freddie is ruim 20 jaar geleden in de Gruitpoort in Doetinchem, begonnen met een cursus edelsmeden. Daar is zij razend enthousiast geworden voor het vak. Daarnaast heeft ze een vakopleiding in Schoonhoven gevolgd. Ze werkt o.a. vanuit haar eigen atelier. Ze raakt geïnspireerd door dagelijkse dingen, die ze vertaalt in strakke, soms technisch moeilijk uitvoerbare vormen. Ze maakt bij voorkeur gebruik van zilver, soms in combinatie met goud of stenen.  

Openingstijden Galerie 21

Tijdens de kunstroute Oude IJsselstreek

Zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Overige weekenden

zaterdag- en zondagmiddag van

13.30 uur tot 17.00 uur.  

Terborgseweg 21 (hoek Den Dam)

7084 AD Breedenbroek

www.galerie-21.nl   

Meer berichten