Gezocht: vrijwilligers integratie-coach

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - Figulus Vluchtelingenwerk is op zoek naar meerdere vrijwilligers die als integratie-coach een bijdrage willen leveren aan de integratie van nieuwe statushouders in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. 

De integratie-coach helpt statushouders die nieuw in de gemeente zijn komen wonen met praktische zaken zoals: hoe werkt afvalscheiding en waar moeten vuilniszakken naartoe worden gebracht, een kind gaat voor het eerst naar school, waar aan te denken op de eerste schooldag en wat moet er meegenomen worden, nieuwkomers willen bij een sportclub aansluiten, waar is de sportclub en met wie moeten zij contact leggen de eerste keren. En zo zijn er nog allerlei andere (praktische) zaken en vragen waarbij een integratie-coach de nieuwe inwoners heel goed op weg kan helpen. 

De integratie-coach is: makkelijk in het leggen van contacten, in de gelegenheid om enkele uren per week beschikbaar te zijn, bereid om, waar nodig en mogelijk, mee te gaan naar nieuwe situaties waarbij steun en of kennis gewenst is, in staat om culturele verschillen te accepteren en te overbruggen. 

Wat kunnen vrijwilligers van Figulus Welzijn verwachten? Een starttraining waarin de nieuwe vrijwilliger kennis maakt met het werk van Figulus Vluchtelingenwerk, intervisie en afstemmingsmogelijkheden met de sociaal werker van Figulus. 

Met mensen die graag een steentje bijdragen aan het proces van inburgeren komt Figulus Vluchtelingenwerk graag in contact! Voor aanmelden of meer informatie kan contact worden opgenomen via e-mail, info@figulus-welzijn.nl of telefonisch via nummer 0543-473993. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit