Wintertassen en rookworsten voor de voedselbank. Foto: PR
Wintertassen en rookworsten voor de voedselbank. Foto: PR

AZSV rookworstenactie zeer geslaagd

Algemeen

AALTEN - Volgens de rookworstencommissie is de actie van dit jaar zeer geslaagd te noemen, er is meer verkocht dan vorig jaar. Annemiek Veenstra zegt: “Natuurlijk haal je met langs de deuren gaan meer op, maar het is ons niet tegengevallen, zeker met de nieuwe troef azsv wintertas.”

Nieuw dit jaar waren de wintertassen. Deze konden online besteld worden, ruim honderd tassen zijn verkocht en totaal 841 rookworsten werden aan de man/vrouw gebracht. Maar liefst 286 rookworsten worden gedoneerd aan de voedselbank. “Leuk was ook dat de Jumbo meteen open stond voor dit nieuwe idee van ons.” 

Dit jaar hebben AZSV vrijwilligers ook drie momenten in het jumbokraampje op de parkeerplaats gestaan voor de verkoop. “De verkoop liep hier met behulp van pupillen, die mensen vroegen om rookworsten te kopen, heel goed.”

Bij het ophalen van de tassen en de rookworsten in de drive-by konden teams genomineerd worden. De winnende junioren- en pupillenteams mogen één minuut gratis winkelen in het snoeppad van de Jumbo. De winnaars zijn JO15-1 en het B-team. Zij gaan volgende week hun prijs ‘graaien’ bij Jumbo Leussink. 

“We zijn met het overtreffen van de opbrengst van vorig jaar erg blij. De opbrengst van de actie gaat naar de jeugd van AZSV. Vanaf dit jaar zullen de jeugdteams voorzien worden van de rode AZSV trainingsjassen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit