David Elburg. Foto: PR
David Elburg. Foto: PR

Zestienjarige op plaats zestien

Algemeen

AALTEN – De zestienjarige David Elburg is geïnteresseerd in de politiek. Van huis uit krijgt hij een en ander mee, door het vak maatschappijleer wordt zijn interesse aangewakkerd. Hij komt via een gastles in contact met CDA wethouder Hans te Lindert en het balletje gaat rollen. Na een traject, waarin David aanwezig is bij fractie- en raadsvergaderingen, staat de zestienjarige op de kieslijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

“Ik was al lid van het landelijke CDJA dus helemaal vreemd is het niet. Door de ontmoeting met Hans te Lindert ben ik betrokken geraakt bij de lokale partij. Ik mag pas op mijn achttiende werkelijk in de gemeenteraad zitting nemen maar je mag wel al op je zestiende op de kieslijst. Bij voldoende voorkeursstemmen kan ik dus op de dag dat ik achttien word in de raad zitting nemen”, legt David uit. 

Hij heeft een traject doorlopen, net als vrijwel elke nieuwe kandidaat op de lijst van het CDA. Hans te Lindert: “Er zijn meer geïnteresseerden en ze wilden ook allemaal wel op een verkiesbare plaats! Een goed teken dat er zo veel enthousiasme is in de partij. We hebben nu een lijst van veertig mensen, uit alle geledingen en windrichtingen van onze gemeente. David is er één van en de jongste kandidaat.” 

David heeft grote toekomstplannen. “Ik zit nu op de Havo, daarna ga ik Vwo doen. Ben van plan om rechten te studeren en na het behalen van mijn bachelor een master Internationale Relaties te gaan doen. Ik ben ook zeer geïnteresseerd in internationale politiek en in defensie. Wat ik later wil worden? Beroepspoliticus!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant