De voedselpakket actie in 2020. Foto: PR

De voedselpakket actie in 2020. Foto: PR

Grote belangstelling voor extra voedselpakketten

Algemeen

AALTEN - Meer dan 240 huishoudens hebben een verzoek ingediend om een gevulde boodschappentas teontvangen. De organisatie van dit project is in handen van het meedoenpact waarin ook de diaconale hulpverleningen AladnaFM actief zijn. Wim Drenth vertelt als woordvoerder dat er reacties zijn binnen gekomendie de nood benadrukken.

Er zijn mensen die slechts 40 euro in de week vrij te besteden hebben. Het is toch tekens weer schrijnend de verhalen te horen van mensen die zich geen raad weten nu deenergieprijzen stijgen en alles weer duurder lijkt te worden. Naast de zorgelijke toon zijn er ook reacties die de dankbaarheid voorop stellen. Iemand schreef: “Vorig jaar was ik er ook zo blij mee.Het waren fijne bruikbare spullen. En dat vlak voor kerst, fantastisch!” 

Een hulpverlener liet weten: “Wat een mooi initiatief en gebaar naar allen die het moeilijk hebben. Had er nog niet van gehoord maar zag het via sociale media voorbij komen. Gaarne zou ik iemand hiervoor willen opgeven. Weet alleen niet of ze het accepteert maar een poging wagen kan altijd.” 

Maar er zijn ook zorgen bij de organisatie. Vorig jaar waren vrijwel alle pakketten samengesteld uitartikelen die mensen voor hadden ingekocht bij de supermarkten. Mensen kochten toen iets extra’s en gaven het buiten de winkel af. Maar nu vanwege de corona deze actie is afgezegd, gaat destichting Diaconale Hulpverlening de tassen aanschaffen. Gelukkig is er al geld binnengekomen, maar nog lang niet genoeg om de pakketten (à 50 euro) te kunnen betalen. 

Wim: “We hebben dat geld wel in kas, maar er staan nog veel meer activiteiten op stapel, zoals het medisch fonds en een zakgeldproject. Als je je realiseert dat in meer dan 100 gezinnen in de gemeente Aalten ook kinderen opgroeien, dan is er werk aan de winkel voor het meedoenpact. Daarom hopen we dat we nog meer steun vanuit de bevolking zullen krijgen.Er staan aan het eind van deze week collectebussen in de supermarkten bij de Jumbo in Dinxperlo en Aalten, bij Albert Heijn in Aalten en bij de Spar in Bredevoort. We hopen van harte dat mensendaarin nog een gift willen doen of via de QR-code ons willen steunen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant