Afbeelding

Don’t Stop - Fleetwood Mac (1977)

Algemeen

Don’t Stop - Fleetwood Mac (1977)

Positief blijven

Ik vind dat ik over het algemeen een positieve instelling heb, de wereld niet zwart/wit zie, maar als één groot grijs gebied. Aan alle verhalen zitten minimaal twee kanten, vaak nog veel meer. Toch is het mij niet gelukt om over het ‘c-gedoe’ genuanceerd te blijven. Ik kan het woord niet meer zien of horen, het heeft namelijk altijd een negatief effect op mij. Kijk naar een willekeurige talkshow, het journaal, RTL Nieuws en andere actualiteitenprogramma’s, ze vallen over elkaar heen om maar zoveel mogelijk te vertellen over dat ‘c-gedoe’. Er is bijna geen ontkomen aan!

Mijn vraag is hoe je hier geestelijk positief onder blijft. En is het raar dat je af en toe even helemaal klaar bent met dit gedoe? Wanneer nieuwe maatregelen afgekondigd worden, er weer leuke uitjes afgezegd worden en we weer vastzitten aan dat verschrikkelijke ‘snuutje’. Mijn oplossing is; de televisie uit, muziek aan!

Fleetwood Mac bracht in 1977 het album ‘Rumours’ uit, vier singles waarvan ‘Don’t Stop’ er één was. Dit nummer heeft een positieve boodschap, een optimistische en vrolijke melodie, precies de ingrediënten die ik af en toe nodig heb om een goed gevoel te krijgen. ‘If You Wake Up And Don’t Want To Smile’, je wordt wakker en het gevoel is niet goed, ‘Open Your Eyes And Look At The Day, You’ll See Things In A Different Way’, pluk de dag, carpe diem en dan kom je er misschien achter dat het allemaal toch positiever kan worden. ‘Don’t Stop Thinking About Tomorrow’, niet te ver vooruit kijken, ‘It’ll Be Better Than Before, Yesterday’s Gone’, het kan nooit slechter gaan dan gisteren, want die dag is er niet meer.

Ik weet ook wel dat deze tekst misschien wel te positief is, maar in tijden van tegenslag, ziekte of als je psychisch een beetje in de knoop zit, kan een dergelijk liedje je net die duw in de goede richting geven. ‘If Your Life Was Bad To You, Just Think What Tomorrow Will Do’, kijk niet te veel terug, want het verleden kun je toch niet meer veranderen, misschien de toekomst wel, al is het misschien maar een klein beetje.

Dat ‘c-gedoe’ zal ons echter nog wel een hele tijd bezig houden, dus laat de muziek door je huis schallen en denk niet te veel aan wat zou kunnen gebeuren.

43. Don't Stop - Fleetwood Mac

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant